Mezun Haberleri

Dr. Başak DEMİRYUMRUK DİKİCİ' 20

Kayseri Fen Lisesi’nden 2000 yılında, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden 2005 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans programından 2009 yılında ve İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Doktora programından “Dijitalleşen Şirketlerde Yeni Jenerasyonlar, Yeni Liderlik Modelleri, Motivasyon ve Örgüt Kültürü” tezi ile 2020 yılında mezun oldum. 2004 yılında Mercedes – Benz Türk A.Ş.’ de satış alanında başlayan, 2017 yılında kadar bayi geliştirme ve pazarlama departmanında devam eden, İnsan Kaynakları İş Gücü Yönetimi Grup Müdürü olarak sürdürdüğüm kariyerime, 2021 yılı kasım ayı itibari ile Renault Mais İnsan Kaynakları Direktörü olarak devam ediyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aldığım doktora eğitimi süresince, farklı şirketlerden ve akademilerden insanlarla bir araya gelerek, çok değerli ve güzel arkadaşlıklar kazandım. Eğitim sırasında kazandığım arkadaşlarım ile görüşmeye devam ediyoruz. Çok değerli akademisyenlerden oluşan ve kariyerimde çok önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Akın Marşap aynı zamanda tez danışmanım olarak da bana her zaman destek olmuştur. Doktora eğitiminde aldığım teorik bilgiler, yetkinliklerimin de gelişmesine katkısı oldu. Teorik olarak öğrendiğim bilgilerin uygulanması benim için çok değerli bir süreçti. Doktora eğitimi, lisans yada yüksek lisans eğitimine göre daha geniş perspektiften bakmanıza etken olan, daha detaylı ve analiz yapmayı gerektiren çok değerli bir süreçti. Gerçekleştirdiğimiz projeler, tez sürecindeki araştırma stratejileri ve süreçleri, tezi oluşturmak ve sürdürmek, danışmanım ile münazara süreçleri benim için çok kıymetliydi. Doktora jüri süreçleri çok zordu fakat bir o kadar da yeni bilgiler öğrenmeme sebep oldu. İstanbul Aydın Üniversitesinde eğitim hayatına devam eden öğrenci arkadaşlarım eğitim süreçlerinde iş hayatına dahil olmaları yada birden fazla alanda staj yapmaları, erasmus programı yada farklı ülkelere seyahat ederek farklı kültür ve yapıları görmesi önem arz etmektedir. İngilizce yanında ikinci dil olarak, Almanca ve Fransızca öğrenmekte çok kıymetli, bu sebeple dil eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları gerekir. Üniversite içerisinde öğrenci kulüpleri ve sivil toplum örgütlerinde yer almaları kişisel gelişimlerine destek olarak iş hayatı için similasyon niteliğinde tecrübe sağlamaktadır.

Ertuğrul UZAK' 10

1977 Çankırı doğumluyum. Lise eğitimimi Çankırı Anadolu Lisesinde tamamladım. Lise eğitimimin yaz tatillerinde, hizmet sektöründe yer alan çeşitli işletmelerde, alt seviyelerde görev alarak, çalışma hayatına başladım. Restoran yöneticiliği ile devam eden kariyerime, 2008 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Turizm Otel İşletmeciliği programını kazanmam ile iş ve eğitim hayatım bir arada devam etti. 2010 yılında İAÜ Turizm Otel İşletmeciliği bölümümden başarı ile mezun olarak, DGS ile Anadolu üniversitesi Konaklama ve Otel İşletmeciliği bölümümden de 2012 yılında başarı ile mezun oldum. 1997 yılında Kuşadası'nda ön büro elemanı olarak başlayan, yiyecek içecek operasyon müdürlüğü, satış pazarlama yöneticiliği ve genel müdürlüğe kadar uzanan kariyer yolculuğum ile sektördeki 24. yılımı tamamlamak üzereyim. 2010 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi mezuniyetim sonrası, radikal bir karar alarak, kariyerime şehir otelciliğinde devam etmeye karar vermiştim. 2010 yılında, Karadeniz bölgesi Sinop'ta başlayan, Ordu ve Trabzon Hilton otelleri açılışları ile 2016 yılına kadar devam eden kariyerime, 2021 yılına kadar Beylikdüzü Garden Inn Hilton Genel Müdürü olarak 5 yıl süre ile devam etti. Uluslararası alanda ekibim ile birlikte üstün başarılar elde ederek turizm sektöründe son derece önemli ödüller kazandık. 2017 Yılında Hilton Garden Inn markası dünya genelinde yılın genel müdürü ödülüne layık görüldüm. 2018 yılında dünya genelinde saygınlık gören Conrad başarı ödülü ile yılın genel müdürü ve onur ödülüne layık görüldüm. 2019 yılında Hilton Garden Inn markaları içerisinde yine yılın Genel Müdürü ödülünü ülkeme kazandırdım. 2021 yılında HNA grup şirketlerinin Türkiye'de ki otel yatırımlarını geliştirme projelerini gerçekleştirmeleri amacıyla, Radisson otel genel müdürü olarak iş hayatıma devam ediyorum. İzmir'de başlayacak Radisson otel zincirlerimize, Bodrum, Bursa, İstanbul ve Kayseri açılışları ile sürdürmeyi planlıyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde geçirmiş olduğum öğrencilik yıllarım kariyerim ile eş zamanlı devam ettiği için, benim için kariyerimde ayrı bir yere sahiptir. Çok değerli insanlar ve dostlar kazanarak hiç bir zaman bağlarımızı kopartmamak adına sözler verdik. Üniversitede şu anda eğitim gören genç arkadaşlarımızın kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla mezunlar derneği aracılığı ile iletişimimize devam ediyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde almış olduğum eğitimin en önemli yönü güncellenmiş bilgilerin olmasıydı.

Ali Emre YILDIRIM' 14

1978 İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimi İstek Vakfı okullarında tamamladım. 2012 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil MYO, Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 2014 yılında İAÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi ve Finans Bölümü, 2016 yılında, İAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans bölümünden mezun oldum. İş ve eğitim hayatım her zaman bir arada devam etti. 1998 yılında yarı zamanlı personel olarak Türk Hava Yolları Yer Hizmetlerinde çalışma hayatım başladı. Vatani görevim sonrası, 2006 Yılında THY İç ve Dış Hatlar Yer Hizmetleri Şefi, 2008 yılında Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri Müdür vekili olarak 1 yıl görevde bulunduktan sonra, Türk Hava Yolları yönetim yapısının değişmesi sonrası, Turkish DO&CO A.Ş., Turkish Teknik A.Ş. ve Turkish Ground Service A.Ş. son olarak 2010 yılında kuruldu. 2013 yılında kadar TGS Müdürü olarak görevlerime devam ettim. Yer hizmetlerini kontuar ve apron olarak iki kategoride düşünebiliriz. Her iki alanda da uzun yıllar görevlerde bulundum. Bulunduğunuz görevlerde daha iyi makamlara sahip olabilmek için bilgi dağarcığınızı ve tecrübe alanınızı geliştirmelisiniz, bende bu sebeple kontuar ve apron bölümlerinde hiç düşünmeden görev aldım. 2013 yılında THY Kargo Koordinasyon Müdürlüğüne atanmam gerçekleşti. İki yıl süren görevim sonrası 2015 yılında THY istasyon Baş Müdürlüğü görevine getirildim. İstasyon Baş Müdürlüğü görevimde, THY 'de A'dan Z'ye, hava ve karada gerçekleşen tüm operasyonlardan sorumluydum. 6000 personel ve 200'ün üzerinde şef, 100'ün üzerinde müdür ekibim ile operasyonlarımızı gerçekleştirdik. 2020 yılı itibari ile Turkish Ground Service Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görevime devam ediyorum. Öğrenci arkadaşlarım, İAÜ sektör üniversite buluşmalarını takip etmelerini, derslere giren ve sektör içerisinden gelen akademisyenler ile irtibatlarını devam ettirmelerini, staj ve yarı zamanlıda olsa, mutlaka bir alanda tecrübe edinmelerini ve mutlaka yurtdışında eğitim, değişim programları yada erasmus ile tecrübe edinmelerini tavsiye ederim. Aynı zamanda İngilizce'nin yanında ikinci yada üçüncü dili öğrenmenin faydasını iş hayatında göreceklerini belirtmek isterim.

Osman ÇİFTÇİ' 14

1990 Ardahan doğumluyum. İlköğretimimi İstanbul Alpaslan İlköğretim Okulu’nda, ortaöğretimi ise İstanbul Vefa Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Lisans öğrenimime 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladım. 1 yıl İngilizce hazırlık eğitiminin ardından 2014 yılında Hukuk Fakültesi’nden bölüm birincisi olarak mezun oldum. Devamında İstanbul Aydın Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladım. Üniversite eğitimini geçirdiğim İstanbul Aydın Üniversitesi bana unutamayacağım 5 yıl ve güzel dostluklar kazandırdı. Üniversiteye adım attığım ilk günden itibaren desteğini hiç esirgemeyen ve yüksek öğrenim hayatım boyunca bana olan güveniyle başarımın temel kaynağı olan Rektörüm Sayın Prof. Dr. Yadigar İzmirli’nin öğrencisi olmanın ayrıcalığını, kendisine olan minnet ve şükran duygularımla hep taşımaktayım. Mezun olduğum yıl olan 2014 yılında düzenlenen Adli Yargı Hâkimlik Savcılık sınavını kazanarak sırasıyla; İstanbul (Çağlayan) Adalet Sarayı’nda Hâkim Adayı olarak mesleğe başlamamın akabinde, 2016 yılında Samsun ili Kavak ilçesinde Sulh Ceza Hâkimliği, Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimliği ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yaptım. 2018 yılında Muş Adliyesi’nde İcra Hukuk Mahkemesi Hâkimliği, İcra Ceza Mahkemesi Hâkimliği, İnfaz Hâkimliği ve Muş Adli Yargı Adalet Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundum. Halen Muş Adliyesi’nde görev yapmaktayım.

Özay KAYHAN' 18

1979 yılında Kırşehir’de doğdum. 1998 yılında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ni kazandım. 2002 yılında Akademi’den mezun olduktan sonra ilk görev yerim olan İstanbul’da Komiser Yardımcısı olarak göreve başladım. 2007 yılında ikinci bölge görevim için Diyarbakır’a tayinim çıktı. 2014 yılında Diyarbakır’dan İstanbul’a tayinim çıktı. Polis Akademisinde almış olduğumuz eğitim ve öğretimde mesleki uygulama dersleri ile birlikte ağırlıklı olarak hukuk dersleri aldık. Buna rağmen mezun olduktan sonra hukuk fakültesine de devam etmek istedim; ama kendimi iş yoğunluğuna kaptırınca bu isteğimi gerçekleştirmeyi uzun yıllar erteledim. Sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi, Hukuk Fakültesine yerleşip, mezun oldum. Hukuk fakültesini severek okudum. Böylesine zor bir bölümü okurken maddi ve manevi pek çok fedakârlıkta bulunmak gerekti. Buna rağmen bu okulda okurken tanıdığım çok kıymetli hocalar ve edindiğim yeni arkadaşlar benim için çok değerli. Ayrıca bir idareci olarak mesleğimle doğrudan ilgili olan hukuk eğitiminin faydasını her zaman görüyorum. Halen 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürü olarak görev yapıyorum.

Duygu YILMAZ' 13

Merhabalar, ben Duygu Yılmaz 1988 Doğumluyum. 4 yaşımdan beri İstanbul’da yaşıyorum. Liseyi Üsküdar Anadolu lisesinde okudum. Sonrasında Kocaeli Ünv. Gıda Teknolojisi bölümünü bitirip Malatya İnönü Ünv. Gıda Mühendisliği bölümüne geçiş yaptım orada ortalamam yüksek olduğu için İstanbul Aydın Ünv. ( Tam Burslu) Gıda mühendisliği bölümüne yatay geçiş yaptım. Mühendislik fakültesini bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesine başladım ve İstanbul Teknik Üniversitesinde Yüksek lisansa başladım. Çok fazla sosyal çevresi olan ve hep sosyal olan biriydim. İş haricinde kalan zamanlarımın çoğunda yurt dışı eğitim programlarına katılmak, dostlarımla ve ailemle vakit geçirmeye çok özen gösteriyorum. Liseden beri iş hayatının hep içinde oldum. Üniversite hayatımda aynı şekilde devam etti. THY, ÜLKER, Gamma-Pak, Balparmak gibi birçok firmada staj, yarı zamanlı ve tam zamanlı çalışmam oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra hemen yüksek lisansa başladım, kurumsal bir firmanın Kalite ve üretim departmanında mühendislik yaparken babamın kahvaltıda midesine iyi geldiği düşüncesiyle zeytin çekirdeği yutmasının üzerine aklıma gelen bir fikir ile kurumsal hayata hoşça kal deyip kendi işimi kurmak için yola koyuldum ve yaklaşık 4 yılı aşkın süredir Biolive’i her gün daha iyi bir noktaya getirmek için çalışıyorum. Biolive Biyolojik Ve Kimyasal Teknolojile Anonim Şirketi’nin Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam ediyorum. Bu görevimin yanı sıra Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunun Genel Başkanlığını yapıyorum. Ülkemizde yerli ve milli üretimi arttırmaya yönelik Türkiye’nin dört bir yanında yer alan, birçok danışmanı ve çalışanı bulunan Konfederasyonumuzun Anadolu’da eğitimleri vermesini düzenliyor. Gençlere ve kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projeleri yapıyorum. Katıldığım ve düzenlediğim panellerin çoğunda Cumhurbaşkanımızın Baş Danışmanları ile Yerli Ve Milli Üretimi arttırmaya yönelik konuşmalar yapıyorum. Biolive şirketinin kurucusu olarak ülkemizin 2017 Yılının Gelecek Vaat eden Kadın Girişimcisi seçildim ve silikon vadisinde ülkemizi temsil edip İleri Malzeme 1.lik ödülünü alan ilk Uluslararası alanda Türk firma seçildik. Kendimi bildim bileli hep çalıştım yani okul hayatım bile hep iş hayatının içerisinde oldu. Zaman yönetimi benim için hep çok önemli olmuştur ve bana iyi yönde fayda sağlamayacak vakit kaybı yaşatacak her eylemden uzak durmaya özen gösterdim. Eğitim hayatım boyunca THY, Gamma-Pak, Ülker gibi kurumsal firmalarda gönüllü staj yaptım THY’de ise yaz tatillerinde çalıştım. Okul hayatım bittikten sonra Yüksek lisans dönemimde bir dönem Balparmak firmasında Kalite Departmanında mühendislik yaptım. Bu süre içerisinde kendimi ve bu hayatta ne yapmak istediğimi uzun bir süre sorgulamaya başladım. Yapmak istediğim iş ile insanlara özelliklede kadınlara ve kız çocuklarına ilham olmak istiyordum. Biolive fikri aklıma geldikten sonra kurumsal hayatı bırakıp part-time öğrencilere ders vererek oradan elde ettiğim gelir ile hayatıma devam edip Biolive şirketini kurmak için araştırmalar ve çalışmalara başladım. Biolive Vestel Ventures firmasından yatırım alınca şirketimizi kurduk ve yaklaşık 2 Yıldır tüm kariyerimi Biolive’de devam ettiriyorum. Balparmak firmasında kalite mühendisliği yaptığım sırada babamın kahvaltıda zeytin çekirdeği yutması üzerine ben zeytin çekirdeğini araştırmaya başladım. Zeytin çekirdeği gerçekten mideye iyi geliyormu diye çekirdekleri öğüttüm ve içeriğini araştırmaya başladım. Kurumsal hayattan ayrılıp artık sürekli iş fikrimin üzerine araştırmalar yapıyordum. O dönemde İstanbul Teknik Ünv. Teknokentinde Girişimcilik Merkezinde eğitimlere katılmaya başladım. Şu an ki ortaklarım olan Fatih ve Emin İTÜ’den hazırlık sınıfımdan arkadaşlarımdı ikisi de bizde seninle beraber olalım ve biyoplastik üretelim dediler bunun üzerine 3’müz Fatihin öğrenci evinde bir laboratuvar kurduk ve çalışmalara başladık. Biolive şirketleşmeden önce yaklaşık 2 yıl evde ortağım Fatih’in evinde kurduğumuz laboratuvarda çalışmalar yaparak elde edilen bir buluş üzerine kurulmuştur. Biolive için hergün prototip çalışmaları yaptık ve 3 ortak part-time çalışarak kendi laboratuvarımızı evde kurduk. İlk zamanlarda kimse zeytin çekirdeğinden biyoplastik üreteceğimize inanmadı biz 3 ortak yılmadan çalıştık ilk katıldığımız yarışma olan Boğaziçi Üniversitesinin girişimcilik yarışmasında 2.lik alarak Almanya Berlin Tech Open Air etkinliğindeki eğitimlere gönderildik ve yatırımcılar ile görüşmeye başladık. Türkiye’ye döndükten sonra Vestel Ventures dan Metin Bey birgün mentorluk görüşmeleri yaparken masanın üzerinde bizim ürettiğimiz biyoplastikleri farkediyor ve ondan sonra hemen görüşmeler başladı ve Vestel Ventures tan yatırım alıp şirketleştik. Şu anda Yıldız Teknopark’ta kendi üretimimiz ve ofisimiz bulunmaktadır. Biolive Biyolojik ve Kimyasal Teknolojiler Sanayi ve Ticaret A.Ş. zeytin çekirdeklerinden antimikrobiyal ve antioksidan biyoplastik granülleri üreten ve satan, ayrıca bu üretim sürecini tasarlayan ve geliştiren bir biyoteknoloji firmasıdır. Petrol türevi plastikler insan sağlığına ve çevreye zararlıdır. Doğada 750 yılda kaybolmaktadır ve kg plastik başına 6 kg karbon dioksit salınımına sebep olmaktadır. Ayrıca, bazı plastik türleri ısı ile muamele gördüklerinde Bisfenol-A adı verilen kanserojenik bir madde yaymaktadır. Dolayısıyla insanlar plastikle kaplanmış herhangi bir yiyecek veya içecek tükettiğinde, bu zararlı maddeyi vücutlarına almaktadır. Neyse ki günümüzde, insanlar petrol türevi plastiklerin zararları konusunda bilinçli hale gelmeye başlamıştır ve doğaya uyumlu ürünlerin tercihi söz konusu olmuştur. Ayrıca, Avrupa’da ve Amerika’nın bazı eyaletlerinde petrol türevi plastik kullanımının yasaklanması üzerine yasalar da mevcuttur. Tüm bunlar biyoplastik pazarının giderek büyümesini sağlamaktadır. Ancak, biyoplastiklerin birçoğu yenilebilir atıklardan yapılmaktadır ve petrol türevi plastiklerden çok daha pahalıdır. Bunun yanı sıra, genellikle petrol türevi plastiklerin biyo-form haline dönüştürülmesiyle elde edildikleri için tamamen doğal değildir. Tüm bunlara ek olarak, dünyada büyük bir gıda israfı da söz konusudur (yıllık 1.3 milyar ton). Bu noktada Biolive A.Ş., zeytin çekirdeğinden ürettiği tamamen doğal biyoplastik granülleri ile biyo/plastik pazarındaki problemleri ve eksiklikleri gidermek için devreye girmektedir. Biolive ülkemizde her yıl 500000 ton kadar olarak çıkan zeytin çekirdeği atığından (prina) plastik granüller üreten bir firmadır. Bizim en büyük farkımız doğada kaybolan biyoplastik olmasından ziyade doğrudan bir atıktan yeni bir ürün üretmemizdir. Buluşumuz Dünya’da bir ilktir ve Los Angeles’ta ülkemizi Temiz Teknoloji alanında temsil etmiş ve Uluslararası İleri Malzeme 1.lik ödülü alarak ülkemizi döndük. Biolive granülleri, zeytin çekirdeğinde bulunan “oleuropein” adı verilen maddenin aktivasyonu sayesinde doğal olarak antibakteriyel ve antioksidandır. E.Coli de dâhil olmak üzere pek çok mikroorganizma üzerinde inhibe edici etkisi mevcuttur. Bu sayede, gıdalarda sentetik katkı maddeleri kullanmak veya malzemeye pahalı nanoteknolojiler ile antibakteriyel özellik kazandırmak yerine gıdalar Biolive biyoplastikleri ile kaplandığında ya da üzerine yerleştirildiğinde, gıdalar üzerinde raf ömrü artışı ve tazeliğini koruma sağlanmaktadır. Ayrıca Biolive granülleri biyoçözünür, geri dönüşümlü, saydam ve bitkisel atığın değerlendirilmesi sonucu üretildiği için var olan biyoplastiklerden %90 daha uygun maliyetlidir. Biyomalzemeler aslında petrol türevli kullandığınız plastik sektöründe her sektörde kullanılabilir özelliktedir. Biyoplastik sektörü ülkemizde çok bilinmese de son 6 yılda çok fazla bir büyüme etkisi meydana getirmiştir. Bizim hedeflediğimiz en büyük kullanım alanları; – Tek kullanımlık malzemeler ( poşet, çatal, tabak, bardak v.b) – Ziraat malzemeleri – Gıda kullanım kapları, – Gıda ambalajları, – Medikal malzemeler, cerrahi kıyafetler – Pet şişe v.b – Bebek ürünleri (bez, emzik, oyuncak), – Beyaz Eşya sektörü – Otomotiv sektörü – Tekstil – Hijyen materyalleri En başta gelmektedir. Bizim ürünlerimizin en büyük avantajı ise çevreci bir ürün olarak doğada 1 yıl içerisinde kaybolması, kara ve deniz canlılarının hayati tehlikelere maruz kalmasını engellemesidir. 1 Kg plastik atığı 6 Kg CO2 emisyonuna sebep olmaktadır. CO2 emisyonunu engelleyicidir, Gıdaların raf ömrünü arttırıcı etkisinden dolayı gıda katkı madde oranlarını azaltır ve gıda israfını engeller. Tıbbi malzemelerde enfeksiyon kapmayı engeller ve doğal antimikrobiyal özellikte olması en büyük avantajlarından biridir. Üretilen biyomalzemeleri yurt dışına ithal ediyor musunuz ? Evet ilk ihracatımızı pipet üretimi için Almanya’da bir firmaya yaptık. Biolive günden güne büyümekte ve globalleşmekte olan bir şirket olup üretim tesisini açtıktan sonra artan üretim kapasitemizle daha çok ihracat yapıp şirketimizi globale taşımayı hedeflemekteyiz. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesinin düzenlediği Imagine Tomorrow Girişimcilik Yarışmasında 1.lik ödülü kazandık ve ABD’nin en önde olan Chobani Gıda firması ile ortak proje çalışmaları yapmaktayız. GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ – Boğaziçi Üniversitesi Enterprize 2.lik ödülü – Tubitak- Kadem 2016 Kadın Girişimcilik 1.lik ödülü – Ege İhracatçılar Birliği Gıda Ar-Ge araştırmacı Kategorisi 2.lik ödülü – Girişimci iş adamları vakfı Başbakan Yardımcısı tarafından alınan fikir mansiyon ödülü – 2017 Tubitak Clean Tech Open Temiz teknoloji alanında alınan ABD Los Angeles ve Silikon Vadisinde Uluslararası 1.lik ödülü – Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist tarafından seçilen Türkiye’nin 2017 Yılının Gelecek Vaad Eden Kadın Girişimcisi 1.lik ödülü – 2017 Yılı Tubitak Kadın Girişimcilik ödülü – Enerji Bakanlığı tarafından seçilen Türkiye’nin Enerji veren ilk 3 kadını arasında yer alınması – OİB (Otomotiv İhracatçılar Birliği) Otomotiv Proje Pazarı 1.lik ödülü – Yıldız Teknik Üniversitesi Start-up 1.lik ve Star Camp Silikon Vadisi Eğitim Ödülü – Mercedes Benz Start-up Sosyal Fayda Alanı 1.lik ödülü – Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) ile New York Programında Yer alan Girişim Kategorisi ödülleri

Erhan TÜRKAN' 07

1985 İstanbul doğumluyum. 2007 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldum. Okulda mesleğe Bodrum turları yaparak başladım. Hocalarımız bize çok fazla fikir verdi, tecrübelerini bize hep aktardı. Ardından üniversitemiz Kariyer Merkezi’nin sağlamış olduğu part time ve staj olanaklarını her zaman takip ettim. Üniversitemizin kulüp ve öğrenci birliklerinin bizlere sağlamış olduğu konferans ve seminerlerini katılmaktan hiçbir zaman geri kalmadım. Üniversite hayatımı tamamladıktan sonra dünyayı anlamak ve yabancı dilimi geliştirip kendi gelişimime katkı sağlamak için Londra’ya gittim. 2007-2009 yılları arasında Londra’da dil eğitimi aldım ve yarı zamanlı işler yaptım. 2010 yılı Şubat ayında The Marmara Şişli Otel’de satış ofisi asistanı olarak profesyonel iş hayatıma başladım. İkinci yıl satış yetkilisi oldum. 2012 yılında Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli’nde acenteler satış yetkilisi olarak işe başladım. Bu otel Hilton’un Garden Inn markası ile İstanbul’da açtığı ilk oteldi. Bu yeni kültürü tüm piyasaya yaymam ve satış rakamlarını 3 kat artırmamdan dolayı satış müdür yardımcısı olarak terfi aldım. Sonraki süreçte Uzakdoğu pazarıyla çalışan bir acentede, Jakarta’da çalışmak üzere iş geliştirme müdürü olarak işe başladım. 5 aylık sürecin ardından kariyerime Accor Hotels Türkiye satış ofisi bünyesindeki 18 otelinden sorumlu olarak Key Account Manager sıfatı ile devam ettim. Şu an ilk çalışma yerim olan HWS ( Hilton Worldwide Sales ) yani Hilton’un global satış ofisinin Türkiye şubesinde satış müdürü pozisyonuna çalışıyorum. Ayrıca son 10 yılın ülke turizmi adına en çok katkıyı sağlayan Ortadoğu pazarını Hilton Türkiye otelleri adına yönetmekte olan kişiyim. 2018 yılındaki başarımdan dolayı, MEA-T ( Middle East, Africa & Turkey ) bölgesinin Leisure segmentinden sorumlu en başarılı satışçısı seçildim. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem hayal dünyalarını ve ufuklarını her zaman geniş ve açık tutmalarıdır.

Elif ALTINIŞIK' 13

1990 İstanbul doğumluyum. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nin İngilizce eğitim veren bölümlerinden Uluslararası Ticaret bölümü birincisi olarak mezun oldum. Seyahat tutkum, yeni kültür, yeni insan açlığım sayesinde uluslararası alanda kendimi konumlandırmak istemem, biraz da ailemin ticaretle uğraşması lisans hayatımı bu bölümle taçlandırmama sebep oldu. 2014 yılından beri uluslararası ekonomi temelli Uluslararası İşbirliği Platformu / Boğaziçi Zirvesi ‘nde (Bosphorus Summit) Başkan Yardımcısı ve Koordinatör olarak çalışmaktayım. İnternasyonel bağlamda büyük bir network ağı ve çözüm üretici olarak Türkiye’nin işbirliklerine ve geleceğine köprü olma niyetiyle görevimi sürdürmekteyim. İstanbul Aydın Üniversitesi, verdiği eğitimin kalitesi ve niteliğiyle oluşturduğum iş ve arkadaşlık çevremde önemli bir rol oynadı. Arkadaşlarımla kurduğum E-TİCARET Kulüpleri Birliği de diğer üniversiteler ile entegre çalışmamız doğrultusunda bugün yaptığım uluslararası ekonomi temelli zirveme oturum bilirkişiliği açısından büyük katkı sağladı. İAÜ öğrencisi olarak 2012 yılında Erasmus programı kapsamında Portekiz’de öğrencilik deneyimi yaşadım. Hayatımın belki de şu ana kadarki en güzel deneyimi olduğu için herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Yurtdışında eğitim sadece eğitimle kalmıyor; çokça eğlenip çokça deneyimliyorsunuz. Kısacası her ülkede bir eviniz oluyor  Okulun her sene üzerine katarak büyüttüğü çocuğu sahiplenin: kulüplere üye olun, aktivite yapın, tartışın, seminerlere katılın, yurtdışı programlarına katılın, 3.bir dil ! öğrenin, bolca sohbet bolca tecrübe edinin. Enerjiyi her zaman doğru akımda kuvvetlendirmek gerektiğine inanırım. İçine eğlence , mantık, pozitiflik, öğrenme açlığı, sanat vb. eklerseniz doğru bir lider veya doğru bir takım arkadaşı olabilirsiniz. Hocaları, okulu, haklarını, her türlü olanağını sonuna kadar kullanın. Verdiğinden fazlasını almaya çalışın; en güzel seneleriniz sonraki yaşantınızın en eksiksiz geçmesini sağlasın. Ama hep iyi görüp iyi olmaya çalışın, kendinize inanırsanız başarırsınız.

Mehmet Şah KARATAŞ' 15

1977 Diyarbakır doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Diyarbakır, lise eğitimimi Kayseri Lisesinde tamamladım. 2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler programından mezun olduktan sonra DGS ile farklı bir üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü ve 2021 Yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programından mezun oldum.1996 yılında iş hayatımın başlaması ile İstanbul serüvenim de başlamıştı. Analizlerim sonucunda, eğitim sektöründe girişimim olan British Time Dil Okullarının temelini 1998 yılında Zeytinburnu'nda hayata geçirmiştim. 5 yıllık planlı ve istikrarlı çalışmalarımız sonrası, büyüme hedeflerimizi gerçekleştirebilecek noktaya gelmiş, Bakırköy'de genel merkezimiz olan şubemiz de faaliyete geçmişti. İlerleyen yıllarda, Kadıköy, Taksim, Mecidiyeköy, Avcılar, Kayseri, Diyarbakır şubelerimizi de açarak faaliyetlerimiz devam etti. "81 ilde 81 Şube" projemiz için Türkiye genelinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Fakat pandemi dolayısıyla İngiltere ve şehir dışı projelerimizi askıya almak zorunda kaldık. Şu anda 8 şubemiz ve online eğitim platformlarımız ile faaliyetlerimiz sürdürmekteyiz. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde kazanmış olduğum dostlar ve arkadaşlarımla, Yüksek Lisans ve Ön lisans eğitimimde derslerime giren hocalarım ile görüşmeye devam ediyorum. Özelikle Yüksek Lisans eğitimimde öğrenmiş olduğum bilgiler, iş hayatımı geliştirmem ve bilimsel verileri teoriden uygulamaya aktarmam için kılavuz oldu. Öğrenci arkadaşlarımın seyahat, eğitim yada erasmus programları ile yurtdışını mutlaka tecrübe etmeleri ve bu sayede dünyaya yeni bir bakış açısına sahip olacaklarına inanıyorum.

Ebru ONGAN' 09

1984 doğumluyum . Çok küçük yaşlardan itibaren sanat ‘a büyük ilgi duyarak yetiştim. Henüz beş yaşındayken giysi tasarımları çizerek zamanımı geçirirdim. Bu sebeple lise öğrenimimi hep ilgi duyduğum Geleneksel Türk El Sanatları Tezhip Anadalı üzerine tamamladım. Staj gördüğüm İstanbul El Sanatları Çarşısı Klasik Cilt Ustası Ali Kunduracıoğlu sayesinde Turistlere yönelik sanat workshop’ları yapmaya başladım. Okulumu birincilik ile bitirdikten sonra Topkapı Sarayı ‘nda iki yıl süren ve Türk Süsleme Sanatları üzerine akademik bir eğitim aldım. Bu sırada Paşabahçe Butik Koleksiyon için cam boyama sanatı kullanılarak üretilen tasarımlara imza attım. Çizim ve tasarım konusunda kendimi geliştirdikten sonra bu işin digital alanına yönelerek o dönem ki adıyla İAÜ Tasarım Basım Yayımcılık bölümüne başladım. Aldığım bir çok önemli eğitim sayesinde, tasarım ve sanat ‘ a dair digital ortamlarda özgüvenle proje üretmeye başladım. 2009 yılında mezun olduktan sonra , ünlü markaların reklam hikayeleri ve reklam montajını yaptım. Aynı zamanda bir ayakkabı markasına isim verdim ve iki büyük markanın logo tasarımlarını yaptım. Şu anda Victoria’s Secret ‘ta iç giyim bölüm müdürlüğü olarak çalışma hayatıma devam etmekteyim. Personel eğitimi ve satış alanındaki tüm kabiliyetlerini geliştirmeleri için onlara koçluk yapmakta, hedeflerine odaklanmalarını sağlamakta ve mükemmel bir müşteri deneyimi yaratmak için markamızı ziyaret eden her müşterimize son derece özel bir hizmet sunmayı amaçlayarak çalışmalarıma devam ediyorum. Markamızla birlikte yürüyen çalışanlarımızın gelecek planlamalarını yaparak, güçlü bir kariyere sahip olmaları için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İAÜ kariyer merkezi benim kendimi keşfetmemi ve mükemmeliyetçi karakterim için başardıklarımı göstererek ne kadar değerli işler yaptığımı fark etmemi sağladı. Üniversite hayatıma baktığımda üniversitemde daha çok bölüm okumuş olmayı , daha çok öğretim görevlisi ile tanışıp kendime ve geleceğime daha çok şey katmış olmayı isterdim. Üniversitemizde idari ve akademik olarak görev yapan çok iyi bir ekipten oluşmaktadır . Öğrencilerimize en büyük tavsiyem İAÜ çatısı altında oldukları her anı çok verimli değerlendirmeliler, çünkü her imkanın sağlandığı , öğrenciye değerli gözlerle bakılan , onların fikirlerinin de önemsendiği nadir üniversitelerden birine sahipler. Bana kendimi değerli hissettiren tüm İAÜ çalışanlarına ve tüm hedefine odaklanan yeni öğrencilere sevgilerimi iletiyorum. Sizde başaracaksınız.

Nevzat KARAKEBEN' 17

1972 yılında İstanbul’da doğdum. 1989 yılında, İstanbul Bahçelievler Lisesini bitirdikten sonra, iş hayatıma başladım. İçimdeki üniversite okuma aşkı hiç bir zaman sönmedi. Ertelediğim üniversite hayalimi, 45 yaşında İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Turizm Otelcilik programından, 2017 yılında mezun olarak gerçekleştirdim. Otomotiv, inşaat ve yeme içme sektöründeki faaliyetlerimle iş hayatımı sürdürmekteyim. 2008 yılında Tonton Baba / Ekmek Arası markası girişimimi hayata geçirerek, her geçen gün büyüyen zincir mağaza sayımızı, 2021 yılında 12 ayrı noktada şubelerimiz ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sivil toplum örgütlerinde, gönüllü çalışmalar da ve yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundum. Bu işlerimi yaparken ,mutlu bir evliliğim ve 2 kız çocuğum oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi' nde öğrencilik hayatım bana çok şey kattı. Diğer arkadaşlarıma göre, önce hayata girişimci olarak başlamam, sonrasında üniversiteyi bitirmem sebebiyle, çok farklı bir tecrübe oldu. Üniversite eğitimim, iş hayatımdan önce başlamış olsaydı, bugün çok daha farklı bir konumda, maddi ve manevi daha az ticari hatayı tecrübe etmiş olabilirdim. Ticaret hayatımda yaşadığım tecrübeleri, üniversite yıllarımda okuduğum ders kitaplarında, yazdığına şahit oldum. İAÜ kariyer merkezi ile mezuniyet sonrası da iletişim ve bilgi alışverişimi sürdürüyorum. Benim İhtisas kazandığım, girişimcilik ,markalaşma ,gıda üzerine her etkinliğe davet ederek, farklı perspektifler kazanmama destek oldular. Üniversitede öğrencilik hayatına devam eden arkadaşlarımın, teorik ve uygulamalı olarak edinmiş oldukları bilgilerin, iş hayatına başlamadan önce, prova olarak önlerine sunulduğunu ve üniversite hayatında kazanmış olduğunuz bilgilerle, üstesinden gelebileceğinizi belirtmek isterim.

Ersin BALCI' 13

İstanbul doğumluyum. İstanbul Atatürk Fen Lisesini bitirdikten sonra, Lisans eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladım. Çalışma hayatım ile birlikte başlayan, İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans programından 2013 yılında mezun oldum. Procter & Gamble firmasında başlayan profesyonel yaşamım, global olarak elde ettiğim başarılar sonucu, terfiler alarak görevlerime devam ettim. Sonrasında Unilever firmasında yönetici olarak çeşitli pozisyonlarda görev aldım. Şu anda Henkel firmasında yönetici olarak çalışma hayatımı sürdürmekteyim. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin yenilikçi yönünün yanında, alanında başarılı birçok akademisyeni bünyesinde bulundurması, benim için en önemli fark yaratan unsurlardan birisiydi. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin iş dünyası ile entegre eğitim süreci, mezuniyet sonrası iş hayatına adaptasyon sürecini rahat atlatmanıza etken oluyor. Özelikle, MBA eğitim sürecinde, ekonomi ve pazarlama alanında derslerini aldığım, ders hocalarımın iş hayatıma çok önemli katkılar sağladı. Şu anda üniversite eğitimine devam eden öğrenci arkadaşlarıma, kendilerinin ve yaşamın farkında olmalarını, hayatı yaşayarak, gerçekçi hedeflerle, kendileri ile ilgili sınır koymadan ve bu hedefler için yılmadan çalışmalarını tavsiye ediyorum. İAÜ' de yoğun akademik eğitimi ile birlikte öğrenciler için sosyal imkanlar fazlasıyla bulunmakta, çalışma hayatım ve eğitimim bir arada götürmem sebebi ile üniversitemizin sosyal imkanlarından faydalanamıyordum. Bu etkinlikler de daha fazla yer almak isterdim.

Nihal KAYA' 10

1982 Giresun doğumluyum. Beyoğlu A.E. Anadolu Lisesinden Mezun olduktan sonra Türkiye Denizcilik İşletmelerinde 1 yıl staj yaptım. 2000-2005 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı 29 Mayıs Hastanesinde Üst Düzey Yönetici Asistanlığı görevini yürüttüm. 2005 yılında Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asistanlığı görevinde başladım. 2007 yılında 'çalıştığım dönemde' İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmesi bölümünde 2.öğretim olarak öğrencilik hayatıma geri döndüm. İngilizce hazırlık eğitiminin ardından dönem sonunda bölüm değişikliği yaparak 2010 yılında Pazarlama bölümünden mezun oldum. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nde İnsan Kaynakları ve İngilizce eğitimlerimi tamamladım. 15 yıllık sağlık deneyimimin ve eğitimlerimin ardından 2015 yılında Dünyagöz Ataköy Hastanesine Hastane Müdürü olarak atamam yapıldı, şuan aynı pozisyonda göreve devam ediyorum. 21 yıldır sağlık sektöründe görev yapmış biri olarak belirtmek isterim ki; insan sağlığı üzerinden reklam-pazarlama yapmak pek mümkün değildir. Ancak İAÜ Pazarlama bölümünden özellikle hizmet pazarlama dersinden edindiğim bilgiyle sağlıkta satış stratejisi geliştirmiş, bu konuda da başarı kaydetmiş bulunmaktayım. Mezun olduktan sonra İAÜ Kariyer Merkezi’yle her zaman temasta kalarak gerek okuluma gerek iş yerime fayda sağlamış olmaktan memnuniyet duydum. Ayrıca mezun olan öğrencilere kurumumuzda iş istihdamı sağlayarak donanımlı ve güvenilir personelle çalışmanın avantajını her zaman yaşadım. Gündüzleri çalışıp, akşamları eğitim görmek yani gündüz iş insanı akşam ise öğrenci olmak hayatımın en değerli deneyimlerinden biriydi. Kıymetli öğretmenlerle bir arada olmak, yaş olarak kendimden küçük insanlarla yani Z kuşağıyla aynı sıraları aynı stresi ve aynı heyecanları paylaşmak onların hayata bakışlarını düşüncelerini analiz etmek hayatımın her alanında bana fayda sağlayacak bir öğreti oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde geçirdiğim öğrencilik hayatı bana şunu öğretti: kaç yaşında olursak olalım, hangi işi yaparsak yapalım hayat boyunca eğitimle iç içe olmak, bir şekilde kağıt-kalemle haşır-neşir olmak insanın kendisi için yapacağı en iyi yatırım ve en büyük zenginliktir.

İlkay YELMEN' 13

2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun oldum. 2016 yılında ise yine İAÜ’de Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldım. Halen Kadir Has Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği alanında doktora eğitimime devam ediyor, Türk Hava Yolları (THY) Bilgi Teknolojileri bünyesinde İş Analisti ve Proje Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Uluslararası dergi ve konferanslarda yayınlanan makalelerim var. 2017 yılında THY Bilgi Teknolojileri Proje Yönetim Ofisi tarafından yapılan Proje Yöneticisi değerlendirmesinde 100 puan alarak THY Bilgi Teknolojileri bünyesindeki çalışanlar arasında ilk sırada yer aldım. Üniversite yaşamım boyunca, özellikle kulüp faaliyetlerinde aktif görev almam, yine yapmış olduğum yerinde uygulama çalışmaları ve projeler sayesinde kolay iş bulma imkanım oldu. Kendimi çok yönlü olarak geliştirdiğim için farklı işler yapma fırsatı yakaladım. Ayrıca üniversitedeki hocalarımla olan diyaloğumun kuvvetli olması benim için eşsiz bir deneyim oldu. Derslerimizin uygulama ağırlıklı ve gerçek iş yaşamına uygun içeriklere sahip olması, sözgelimi üniversite-sanayi işbirliği projelerine daha öğrenciyken dahil olabilme olanağı, iş hayatına daha hızlı adapte olmamı sağladı. İAÜ Kariyer Merkezi’nin de özellikle staj konusunda ciddi destekleri oldu. Ancak üniversitemin yurt dışında eğitim alma olanaklarından yararlanmamış olmam da eksiğim oldu. Halen İAÜ’de eğitim alan öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, akademisyenlerle kuvvetli bir iletişime sahip olmaları ve üniversitenin onlara sunduğu uygulama olanaklarını sonuna kadar değerlendirmeleridir. Eğitim hayatları boyunca en az bir proje faaliyeti içinde yer almaları menfaatlerinedir

Batın BEZİK' 19

1998 Adana doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Adana’da tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü 2019 yılı mezunuyum. 2004 yılında babam Van’da teröristlerin yola döşediği mayın ve ardından açılan çapraz ateş sonucu şehit oldu. Asıl zorlu sürecin o andan sonra başladığını söyleyebilirim. Bir anda değişen hayat, ardından yıllarca yaşanacak zorluklar, koca bir boşluk.. Bir süre başıma gelen bu olayın tepkisini sinirli ruh halimle ve insanlardan uzak durarak dışa vurdum. O yaşa kadar her şeye gülen o eğlenceli çocuktan eser kalmamıştı. Zamanla bu duygu durumumu annemin desteğiyle yavaş yavaş değiştirmeye çalıştım. Artık bazı şeyleri kabullenme evresine geçtiğimde bir gün psikoloji terimi ve psikolog kavramıyla tanıştım. Yaşanan onca zorluğa tek başına göğüs geren annemi, 2 yaşındaki kardeşimi ve küçük bir yaşta babasız kalmanın ne demek olduğunu en acı şekilde tecrübe eden kendimi düşündüğümde bugün içinde bulunduğum duruma gelip psikolog olmak için kendime yol çizmeye başladım. Biz; annem, kardeşim ve ben birbirimize sıkıca sarılıp çoğu şeyin üstesinden gelebilmiş olsak da herkes bu denli şanslı olamayabiliyordu tabi. Yaşanan bu acı olay herkeste farklı şekilde etki ediyor ve bazılarımızın hayata küsmesine sebep olabiliyordu. Ben tüm bu yaşananları düşündüğümde psikolog olup, isteyen bütün şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yanında olmak istedim. Bunu başardım da. 2019 yılında İstanbul Aydın Üniversite Psikoloji bölümünden mezun olur olmaz şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına ücretsiz psikolojik destek sağlamaya başladım. Biz ailece her ne kadar bazı şeylere tek başımıza göğüs gersek de profesyonel bir destek elbette ki farklı olacaktı ve bu desteğin benim gibi aynı yerden yara almış bir kişi tarafından gelmesi onların kendilerini daha güvende hissetmesine sebep olacaktı. Ki öyle de oldu, bana çoğu ailemiz “Beni bu zamana kadar kimse senin gibi anlamadı.” dedi. İstanbul Aydın Üniversitesi benim lise hayatım boyunca da araştırdığım, istediğim ve üniversite tercihlerinde de ilk sırada yazdığım bir okul oldu. Bu yolda bana yardımcı olan, hem tecrübesiyle hem de kadrosunun profesyonelliğiyle benim bu mesleği yetkin bir şekilde devam ettirebileceğim özellikler ve bilgiler elde etmemi sağladı. Her zaman bilginin ve öğrenmenin peşinde olan öğrencilerinin arkasında olan bu okul, geleceğimi inşa ederken attığım her adımda desteğini hissettirdi. Sadece mesleki açıdan değil, öğrencinin bireysel ve sosyal yönden pek çok gelişimine önem verdiklerini hissettim. Teorik eğitimin yanında en üst düzeyde uygulamalı eğitim verilip, önemli yerlerde yaptırılan stajlarla tecrübe sahibi olmam sağlandı. Benim bugün burada olmamda büyük desteği olup, emek veren İstanbul Aydın Üniversitesi ailesine teşekkürü borç bilirim.

Burak ALABUĞA' 15

1992 İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimi 2012 yılında Güngören İzzet Ünver Lisesinde tamamladım. 2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret programından mezun oldum. İş ve eğitim hayatım birlikte devam ediyordu. 2012 yılında tekstil sektöründe satış personeli olarak başlayan çalışma hayatım, 2020 yılına kadar sırasıyla şef ve yönetici olarak devam etti. 6 Ocak 2020 tarihinde girişimim olan Rollie markasını yaratarak, İstanbul Merter'de iş ortağım ile birlikte tekstil sektörüne kurucu olarak ilk adımımızı attık. Şu anda 20'den fazla ülkeye ihracat yapan ve iç piyasada talebi karşılayarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Üniversite hayatım süresince, çalışma hayatımın yanında, sosyal, kültürel faaliyetler ve kişisel gelişimime yönelik etkinlerde her zaman yer aldım. Üniversite hayatının sadece mesleki eğitim olarak düşünülmemesi, bireyin sosyal ilişkilerini de geliştirebileceği bir yer olduğunu farkında olmaları gerekir. Öğrenci arkadaşlarım, mesleki eğitim süreçleri dışında, yabancı dil eğitimi, yurt dışı tecrübesi ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak tüm faaliyetleri değerlendirmelerini belirtmek isterim.

Sena Nur KARABACAK' 17

1997 yılında İstanbul'da doğdum. Lise eğitimimi Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi'nde tamamladım. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programından sınıf birincisi olarak mezun oldum. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen DGS kurslarına katılarak, iyi bir puanla Hemşirelik bölümüne tam burslu olarak yerleştim. Şu anda eğitim ve iş hayatıma aynı anda devam etmekteyim. Haliç Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı Danışma ve Bilim Kurulu üyeliği görevi ve KPSS’ de başarılı olarak, 2020 yılında Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne Radyoloji teknikeri olarak çalışma hayatıma devam etmekteyim. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde geçirdiğim eğitim süresinde, akademik ve sosyal imkanları sayesinde birçok alanda kendimi geliştirme imkanı buldum. Bölümümde görev yapan akademisyenlerden eğitim hayatımda ve sonrasında daima destek gördüm. Mezuniyet sonrası görevime atanma süresince İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği ile sürekli iletişim halinde oldum. İAÜMED bünyesinde birçok projede gönüllü faaliyetlerde yer alarak, kişisel ve sosyal açıdan kendimi geliştirmeme etken oldu. Üniversitemiz sosyal, kültürel ve akademik olarak çok fazla imkana sahipti. Şu anda eğitimine devam eden öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem; her alanda geniş imkanlara sahip olan üniversitemizin kaynaklarına sonuna kadar kullanmanız ve kendinizi geliştirmenizdir. Üniversitemiz öğrencisinin kendini her alanda geliştirmesi için birçok imkan sağlıyor. Bu imkanları değerlendirerek iyi bir geleceğe yatırım yapmak, sizlerin elindedir.

Yaşar UYSAL' 11

31.10.1960 İstanbul doğumluyum. 30 yıldır Sigorta Eksperi olarak Sigorta sektöründe bulunan Sigorta Şirketlerine Hasar Tespiti konusunda hizmet vermekteyim. Mesleğin yatay ve dikey gelişimi için İstanbul Aydın Üniversitesindeki eğitimlerim dışında, Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkiler, Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden mezun, İ.S.G. bölümünde de öğrenci olarak eğitim hayatıma devam ediyorum. 1992 yılından günümüze, Yaşar Uysal Sigorta Ekspertiz LTD.ŞTİ. girişimim ile faaliyetlerimize devam ediyoruz İstanbul Aydın Üniversitesi'nde bitirmiş olduğum bölümler, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı 2011, Adalet Meslek Yüksekokulu 2017, Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans Bölümü 2019 yılında mezun olarak, İşletme doktora eğitimime devam ediyorum. Üniversite hayatı kişinin, sosyal ilişkilerini, sorgulayan yapısını ve beşeri ilişkilerini geliştirerek, bireyin yaşam içerisinde, karşılaştığı bir çok konuda daha geniş perspektiften bakmasına olanak sağlamaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde aldığım eğitim ile mesleğimin temelini güçlendirerek, vizyoner bakış açısına sahip olmama destek oldu. Üniversite ve sektör işbirliğinin güçlü entegrasyonu, alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı, inovatif ve sürdürebilir projeleri ile mezun ve öğrencilerine destek olan bilim yuvasıdır. Kariyer merkezi aracılığı ile şirketimde istihdam ettiğim ve yerinde uygulama dersleri için iş birliği yaparak, öğrenci ve yeni mezun çalışma arkadaşlarıma, iş hayatını ve sektör dinamiklerini, üniversitede aldıkları teorik eğitimi uygulamaya geçirmede adaptasyon sorunu yaşamadan başlamalarına destek olarak iş birliğimize devam ediyoruz. Üniversite de eğitimi devam eden öğrencilere, derste öğrendiklerini daha fazla sorgulamalı, araştırmalı, yabancı dili akademik seviyede olmasa da en az alanlarında yeteri kadar öğrenmeleri, ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları takip etmeleri ve kendilerine değer katacak konularda analizler yaparak, detaylandırmalarını ve bunun sonucunda kazanacaklarının farkında olmalarını bilmelerini isterim.

Hilal Nur FİCİL’ 17

1995 İstanbul doğumluyum. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümünden mezun oldum. Lisans öğrenimim boyunca 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 akademik yıllarında üniversite tarafından verilen onur belgesini almaya hak kazandım. Mezuniyet sonrası İstanbul'da özel bir rehabilitasyon merkezinde odyolog olarak çalışmaya başladım. Yüksek lisansımı Ege Üniversitesi Sağlık bilimleri Enstitüsü KBB Anabilim dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları programında 2019 yılında tamamladım. Yüksek lisans tezimin konusu Parsiyel Larenjektomili Hastalarda Elektrostimülasyon Tedavisinin Yutma ve Sese Etkilerinin değerlendirilmesiydi. Üniversite eğitimim döneminde özel bir rehabilitasyon merkezinde odyolog olarak part time olarak çalıştım. Yüksek Lisans eğitimim sonrası İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri programında Öğretim görevlisi kadrosuna atandım ve tam zamanlı çalışmaya başladım. . Eylül 2020 tarihinde Odyometri Program Başkanı olarak ve özel bir rehabilitasyon merkezinde Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı olarak görev almaktayım. İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki üniversite hayatım süresinde hocalarımın bilgi ve tecrübeleri, odyoloji laboratuarımızın teknolojik olarak iyi bir donanıma sahip olması mesleki anlamda bizlere çok şey kattı. Bölüm olarak ilk mezunlardık ve düzenlendiğimiz etkinlik, kongre ve seminerlerde hocalarımız ve üniversitemiz her zaman bizlerin yanında oldu. Mezuniyet sonrası da hocalarımız ile iletişimimiz kesilmedi ve her konuda danışmanlıklarını almaya devam ediyoruz. Hocalarımızın ve üniversitemizin bizlere sağladığı staj imkanları ile profesyonel hayata adaptasyonda sorun yaşamadık.. Mezuniyetimin üzerinden yaklaşık 3-4 yıl geçmesine rağmen hala üniversite kariyer merkezinden iş ilanları ve iş ortaklıkları ile ilgili mail almaktayım. Bu bağlamda İstanbul Aydın üniversitenin sadece öğrencilerinin değil mezunlarının da arkasında olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Şuan eğitimine devam eden arkadaşlara, imkanları dahilinde her şeyi değerlendirmeyi bilmelerini, mesleki anlamda fayda sağlayacak eğitim ve seminerler ile kişisel ve kariyer gelişimlerini sağlamalarıdır. Üniversite yaşamıma dönüp baktığımda daha aktif olmayı, hocalarım ile daha çok irtibat halinde ve daha fazla etkinliklere katılmış olmak isterdim.

Ahmet Yığmatepe / Çaşnigir

Ahmet YIĞMATEPE' 13

1989 Elazığ doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Elazığ'da tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 2013 yılında mezun oldum. Mezuniyet sonrası, İstanbul Bahçelievler'de küçük bir dükkanda kahvaltı ürünleri ve çiğköfte satışını gerçekleştirdiğim girişimim "Çaşnigir Lezzetçi Başı" markası ile profesyonel olarak iş hayatına ilk adımımı atmıştım. 3 yıl sonra Bakırköy'de yer alan ikinci şubemiz ile faaliyetlerimiz devam etti. Kuruluş sürecinde ve ilk dönemlerde başka bir markanın ürünlerini alarak faaliyetlerimiz devam etti. İlerleyen yıllarda Bahçelievler'de yer alan üretim tesisimiz de faaliyete geçti. Şu anda 25 kişiye istihdam sağlayarak, Bakırköy ve Bahçelievler'de şubelerimiz, Bahçelievler'de üretim tesisimiz ve gıda sektöründeki bazı kuruluşlara üretim desteği sağlayarak çalışmalarımızı 8 yıldır sürdürüyoruz. Eşim de İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü mezunu, eşim üretim tesisinde, bende şubelerde birbirimize iş hayatında da destek oluyoruz. Asel ve Aslı adında iki kız evladım var. İstanbul Aydın Üniversitesi bizim öğrencilik yıllarımızda butik bir yapıya sahipti, Mütevelli Heyet Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Aydın' a çok rahat ulaşarak isteklerimizi dile getirerek, kısa sürede çözüme ulaşabiliyorduk. Çok kıymetli akademisyenlerin yer aldığı bölümümüzde, bizlere öğrettiklerinin dışında kattıklarıyla da bizleri hayata hazırladılar. Üniversite döneminde kazanmış olduğum dostluklarım ve hocalarım ile iletişim kurmaya devam etmekteyim. Şu anda şirketimin mali müşaviri üniversiteden sınıf arkadaşım.

Berat KIRCA' 07

1986 İstanbul doğumluyum evliyim iki kızım var. 2007 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Anadolu MYO BİL, İnsan Kaynakları Yönetimi Programı’ndan mezun oldum. Bu programın ilk mezun grubu arasındayım. 2007 yılından beri insan kaynakları alanında çalışıyorum ve yerli, yabancı birçok şirkette İK müdürlüğü İK yöneticiliği gibi pozisyonlarda görev aldım. Ayrıca 2018-2019 güz döneminde okulumuzun İnsan Kaynakları Yönetimi programında bir dönem “İdari İşler” dersi verme şansım oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi bana liseden mezun olmuş ve profesyonel hayat ile ilgili tek bilgisi para kazanmak olan bir gence, iş hayatının zorluklarını orada başarılı olmanın yolları teorik bilgileri ile öğretip pratikte uygulama imkânı sundu. Kariyer Merkezi’nin bulduğu stajlar ile iş yaşantım başladı, gelişti ve 2007 yılından beri bu mesleğin içinde olmamı sağladı. Şu anda Amerika merkezli Varroc Türkiye firmasında Türkiye Kıdemli İK İş ortağı olarak çalışıyorum.

Ayça BAKIR' 15

1990 Bolu doğumluyum. Memleketim Kayseri, doğum yerim Bolu olmasına rağmen 29 yılı İstanbul’da yaşamış bulunmaktayım. İlkokul, ortaokul ve liseyi başarılı sayılacak seviyede bir öğrenci olarak tamamladım. Eğitim ve öğretim hayatım boyunca ailemin çok büyük destekleriyle ideallerime adım adım ilerledim. Eğitimciler konusunda da çok şanslı bir öğrenciydim. Enerjimi ve potansiyelimi hep keşfeden, her zaman arkadaş gibi yanımda olan eğitimcilerden eğitim almanın kazanılmış başarısını yaşıyorum. Üniversite hayatıma Namık Kemal Üniversitesi, Gıda Teknolojisi Bölümü’yle devam ettim. 2 yıllık meslek yüksekokulunu bitirdikten sonra bir Yemek firmasında üretim planlama biriminde çalışmaya başladım. Bir sene çalıştıktan sonra eğitim hayatının benim hayatım için bitmemesi gerektiğini düşünerek mühendisliğe hazırlanmaya başladım. 2012 yılı DGS sınavına girerek çok iyi bir puan aldım. İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’ne tam burslu olarak ilk tercihimle yerleştim. İşimi ve okulumu yaklaşık bir sene kadar birlikte devam ettirdim. Gıda Mühendisliği bölüm hocalarım ve laboratuvar eğitim koşullarımız o kadar iyiydi ki okulda ve laboratuvarda vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyordum. 2015 yılında Gıda Mühendisliği Lisans eğitimi tamamladım. Mezun olduktan sonra herkesin yaşadığı kronik iş arayış sıkıntısını yaşamadım. Bölüm Başkanımız olan Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ sayesinde iyi bir firmada çalışmaya başladım. Orada yaklaşık bir sene “Kalite Yetkilisi” olarak çalıştıktan sonra çalıştığım sektörün bana göre olmadığını düşünerek gıda dışında, gıda ambalajı sektörüne geçiş yaptım. Bir sene kadar plastik gıda ambalajları yapan bir firmada “Kalite Güvence Uzmanı” olarak çalıştıktan sonra, almış olduğum eğitimin ve bilgi birikimimin daha özgürce kullanabileceğim bir kurumda çalışmamın uygun olacağını düşündüm. Bu sıra şuan hala çalışmakta olduğum Halaman Matbaacılık firmasından güzel bir teklif aldım ve “Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü” olarak çalışmaya başladım. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programında eğitimime devam etmekteyim.

İsmail AKBAŞ' 07

1986 Erzincan doğumluyum.2007 yılında İstanbul Aydın Üniversite, İşletme Bölümünden mezun oldum. İlkokuldan 2015 yılına kadar birbiri ile ilgisi olmayan birçok işte çalıştım. Her ne kadar bunların ileride kuracağım işe çok katkı sağlayacağını sonradan fark etmiş olsam da o zamanlar sadece para kazanmak istiyordum. 2015 yılında Bando Bando’yu kurdum. Bando Bando, eğlence ve müzik organizasyonları düzenleyen bir müzik topluluğudur. 2015 yılında 4 kişiyle başladığımız bu serüvene, şimdi 200’ü aşkın bir müzisyen ekibi ile Türkiye ve yurt dışında hizmet vermeye devam ediyoruz. Kurumsal ve özel birçok organizasyonda insanların mutlu olmaları için daha önceden planlanmış kusursuz programlar düzenliyoruz. Üniversite dönemi okulumuzun birbirinden kıymetli hocaları ve keyifli arkadaş ortamı ile üniversite çağlarım keyifli hale gelmişti. Maddi karşılığı olmayan günlerdi, o günleri özlüyorum. Üniversite yıllarımda hocalarımın bizlerle paylaştıkları ve iş hayatımda edinmiş olduğum tecrübelerim ile ilk girişimim olan “Bando Bando” şirketimi kurmuştum. Girişimci insan alması gereken bilgiyi farkında olmasa da zihninde topluyor ve ihtiyacınız olduğunda size onları sunuyor. Şuanda İAÜ’ de öğrencilik hayatına devam eden tüm arkadaşlara önerim, üniversite hayatında okumuş almış olduğunuz eğitim, sosyal ilişkileriniz, iş ve staj tecrübelerinizi harmanlayarak başarıyı yakalayabilirsiniz. İleride bir iş kurmak isterseniz, kişisel becerileriniz ve tecrübeleriniz ile başarıyı yakalamanız mümkün olacaktır. Kendinizi okumuş bölüme göre iyi veya kötü olarak değerlendirmeniz durumunda, kendinize haksızlık etmiş olursunuz. Ben çok hayal kurardım ve tüm hayallerim gerçek oldu. Sizde bol bol hayal kurun, umarım bir gün sizde hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.

Gizem TOPSAKAL ACET' 12

1994 İstanbul doğumluyum. 2012 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi programından mezun oldum. Lisans eğitimimi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri üzerine, Yüksek Lisans eğitimimi İnsan Kaynakları Yönetimi tezli olarak tamamladım. Üniversite yıllarımda eş zamanlı olarak 2011 yılında sektörün önde gelen firmalarında stajyer olarak iş hayatına giriş yaptım. Farklı departmanlarda görev alarak en son İnsan Kaynakları departmanında yer aldım. Bu süre zarfında, insan kaynaklarının tüm süreçlerinde görev aldım. 3,5 yıllık tecrübem sonrası eğitim ve danışmanlık sektöründe öncü kurumlarda, 3 yıl süre ile eğitim ve gelişim departmanlarında görevlerde bulunarak, eğitim sektöründe de tecrübe kazandım. Bu süre zarfında eş zamanlı olarak 2016 yılında kendi danışmanlık şirketimi kurdum. Kurduğum danışmanlık şirketi olan Tetris Solutions'da Yazılım Geliştirme, IT Recruitment, Süreç Geliştirme, Performans Yönetimi ve Eğitim Gelişim üzerine danışmanlık süreçlerini yürüttüm. Sonrasında sırasıyla Madame Coco ve Demirören Teknoloji Grubu bünyesinde İnsan Kaynakları departmanında 2 yıl süreyle görev alarak, Posta Gazetesinde 1 yıl süreyle İnsan Kaynakları üzerine köşe yazarlığı yaptım. 2020 yılının sonundaTetris Solutions'un başarılı girişimleri doğrultusunda aldığım kararla Tetris Solutions şirketinin İngiltere ayağını da kurarak Londra'da 2. ofisimi kurdum ve şuanda İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak danışmanlık sürecini yönetmekteyim. Bununla beraber sektördeki 10 yıllık tecrübenin ardından eş zamanlı olarak Kariyer.net'te köşe yazarlığı ve stratejik yetenek yönetimi üzerine bir kitap yazımı sürecinde baş yazar olarak görev almaktayım. İstanbul Aydın Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi alanında en iyi hocaların bulunduğu, özellikle İnsan Kaynakları bakış açısının henüz Türkiye'de bilinirliğinin yeni oluştuğu bir süreçte Sayın Dr. Ercan Öge'nin bizi sektöre çok güçlü bir şekilde yetiştirdiğine inanıyorum. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen anlattığı tüm detaylar hala güncelliğini korurken bizler onun ışığında bu mesleği icra etme şansı bulduk. Eğitimimiz sadece teoride kalmayarak uygulamalar, role playler, kariyer günleri, sektörden insanlarla bir arada olduğumuz bir çok etkinliğin bizleri bu alanda çok geliştirdi. Kariyer Merkezi bizlere mezun olamadan yeni fırsatlar sunan bir merkezdi ve mezun olduktan sonra bile etkin bir şekilde bizlerle iletişime devam ediyor. Öğrenci arkadaşlarım teoride öğrendikleri bilgileri pratikte de uygulayabilecekleri staj vb uygulamalarda gönüllü olmaları ve eğitim hayatı ile birlikte iş hayatına adım atmalarıdır.

Andaç MARAŞLIOĞLU' 13

1990 İstanbul doğumluyum. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Özel Hukuk alanında tezli Yüksek Lisansı bitirdim. Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi başlığı altında tez hazırladım. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra bi yılı aşkın bir süre için bir hukuk ofisinde stajımı tamamladım. 2015 yılının Şubat ayında ruhsatımı aldım ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’ nda Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaya başladım ve 2018 yılının Ocak Mart ayında kendi isteğimle ayrıldım. Bu tarihten itibaren de serbest olarak Avukatlık mesleğini icra etmeye devam etmekteyim. Bu süreç içerisinde yöneldiğim alanlar ise Ceza Hukuku ve İnşaat Hukuku oldu. İstanbul Aydın Üniversitesinde almış olduğum eğitim bana icra ettiğim meslekte başarılı bir konuma gelmemi sağladı. Aydın Üniversitesi’nin bana katmış olduğu en büyük katkı ise; mesleğim gereği sosyalleşme ve iletişim becereleri oldu. Üniversitede kazanmış olduğum çevre sayesinde de alanımda tercih edilen bir isim oldum. Üniversitede bulunan değerli hocalarım bana gerekli olan altyapıyı sağladılar. Bunun da ötesinde bazı hocalarımız iş hayatımda değerli dokunuşlarda bulundular. Kariyer merkezi üniversitemizde okuyan ve mezun olan öğrenciler için mükemmel bir platformdur. Şahsen mesleğim gereği çok fazla ihtiyacım olmamasına rağmen gündemi takip etmeme ve iş sahasında güncel kalmama vesile olmuştur. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesinde bulunan kariyer merkezi her üniversitede mevcut olmayan güçlü bir networke sahiptir. Bu bağlamda hala üniversite hayatına devam eden İAÜ öğrencilerinin bu merkezde iletişimde olmalarını, öğrencilerle son derece ilgili, sayın hocalarımızla daha fazla irtibat halinde olmaları ve daha çok bilgi alışı gayesinde olmalarını tavsiye ederim. Böylelikle kendi alanlarında güncel verilerle önemli pozisyonlara gelebilir iş bulma olanakları daha da kolaylaşmış olur. İAÜ den almış olduğum lisans eğitiminden sonra yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimi almayı tercih ettim. Çünkü üniversitemin bana katmış olduğu hem sosyal hayatımdaki beceriler hem de akademik donanımlar iş hayatımda şuan bulunduğum konuma getirdi.

Ali SARIKAYA' 11

1990 İstanbul doğumluyum. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Mezuniyet sonrası Anadolu Üniversitesi İşletme lisans bölümünden mezun oldum. Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programında tez çalışmalarıma devam ediyorum. İş ve eğitim hayatım, üniversite eğitimim süresince devam etti. Sektörün önde gelen kurumsal firmalarında, personel olarak başlayan çalışma hayatım, amir ve yönetici olarak uzun yıllar devam etti. Karaca Grup bünyesinde Jumbo markasının E-Ticaret Müdürü olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Daha önce 5 yıl Gülaylar Group Ailesinde ve 7 yıl kadar da Tekzen ailesinde yönetici olarak bulundum. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ilk öğrencilerinden olmam ve ikinci öğretim okumam sebebi ile arkadaşlarım ve hocalarımız ile iletişimimiz üst düzeyde idi. 2011 yılında dahi tüm imkanları ile bilgisayar labaratuvarlarının olması ve bizlerin iş hayatından önce projelerimizi deneyimlememiz oldu. Üniversite yıllarımda, sosyal, kültürel faaliyetler ve kişisel gelişime yönelik seminerlerde her zaman yer aldım. Kariyer merkezi ile iletişimimiz halen devam ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde okuyan öğrenci arkadaşlarıma, üniversitenin sadece mesleki eğitim olarak düşünülmemesi, bireyin sosyal ilişkilerini de geliştirebileceği bir yer olduğunu farkında olmaları gerektiğini bilmeleri gerekir.

Nurşah OLSUN' 20

1998 İstanbul doğumluyum. Orta öğretim ve lise eğitimimi İstanbul'da tamamladım. Burslu olarak okuduğum, İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği bölümünden 2020 yılında mezun oldum. Üniversite eğitimim süresince, kariyer merkezi aracılığı ile yapmış olduğum stajlar ve uygulamalı derslerden almış olduğum tecrübe, özgüven sahibi birey olmama ve iş hayatına kolay adaptasyon sağlamama büyük katkı sağladı. Üniversite eğitimimin son yıllarında, kariyer planlamalarım sonucu mezuniyet sonrası, Pınar Yemek şirketinde, ‘Proje Müdürü’ olarak çalışma hayatım başladı. Yaklaşık 8 aydır devam eden çalışma hayatımda, proje koordinasyonu, kalite-hijyen standartlarını uygulanması, üretim süreçlerinde kalite ve hizmetleri ISO 10002:2004 standartlarının sağlanması, müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetim sistemi takibi sağlanması, ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi ve ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemleri süreçlerini yönetiyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin teknolojik alt yapısı ile pandemi döneminde online eğitime hızlı ve etkin bir şekilde adapte olması sonucunda, eğitim ve ders çıktılarından hiçbir konuda eksik kalmadan mezun oldum. Üniversite eğitimine devam eden öğrenci arkadaşlarıma ve öncelikle gelecekteki meslektaşlarıma, tüm kalbim ile üniversite yıllarının kıymetini bilmeleridir. Teorik ve uygulamalı derslerde, araştırma yapmaktan ve çalışmaktan zevk aldıkları alan üzerinde ilerlemeleri, iş hayatındaki görevlerini severek yapmalarına etken olacaktır.

Gökhan TAŞDEMİR' 07

1983 yılı Malatya doğumluyum. Lise eğitimi Güngören İzzet Ünver Lisesinde 2000 yılında tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programından 2007 yılında mezun oldum. İş ve eğitim hayatım, üniversite eğitimim süresince devam etti. Sektörün önde gelen kurumsal firmalarında, personel olarak başlayan çalışma hayatım, amir ve yönetici olarak uzun yıllar devam etti. 2016 yılında kurumsal hayata veda ederek, hazır giyim sektöründe ilk girişimim olan ORANGE markasını kurdum. Ulusal ve uluslararası alanda, toptan ve perakende olarak faaliyetlerimiz devam etmaktedir. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ilk öğrencilerinden olmam ve ikinci öğretim okumam sebebi ile arkadaşlarım ve hocalarımız ile iletişimimiz üst düzeyde idi. Üniversite yıllarımda, sosyal, kültürel faaliyetler ve kişisel gelişime yönelik seminerlerde her zaman yer aldım. Kariyer merkezi ile iletişimimiz halen devam ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde okuyan öğrenci arkadaşlarıma, üniversitenin sadece mesleki eğitim olarak düşünülmemesi, bireyin sosyal ilişkilerini de geliştirebileceği bir yer olduğunu farkında olmaları gerektiğini bilmeleri gerekir.

Zişan ÇAPAR' 17

10 Şubat 1993 yılında Konya’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Özel Diltaş İlköğretim Okulu’nda tamamladım. Lise sınavlarında Anadolu lisesini kazandım ve iki sene Anadolu lisesinde devam ettim. 11. sınıfta özel Diltaş Lisesi’ne burslu olarak geçiş yaptım ve liseyi orda tamamladım. 2011 yolunda İstanbul Aydın Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Bir sene hazırlık beş sene üniversite hayatından sonra 2017 yılında Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra yine fakültemde işe başladım. Daha sonra uzmanlık eğitimim için ayrılmak zorunda kaldım. Üniversite hayatım boyunca gerek hocalarım gerekse klinik ve laboratuvar sürecim boyunca üniversitemin kaynaklarından mümkün olduğunca yararlanmaya çalıştım. Staj kotalarımız diğer üniversitelerden daha fazla tutuldu ve bunun bizi daha çok geliştirdiğine inanıyorum. Eğitim, bilgi ve kendimize güven konusunda hocalarımızdan çok fazla şey öğrendik. Benim en önemli tavsiyem üniversite hayatını dolu dolu geçirmeniz olacaktır. Ben ve arkadaşlarım çok zor bir bölümde okuduk ve çok çalıştık. Çoğu zaman çalışmaktan sosyal hayatımız bile olmadı. Sağlık sektörünü seçecek arkadaşlara tavsiyem eğer gerçekten mesleğinizi sevecekseniz ve severek yapacaksanız seçmelisiniz. Bunun için de lisede tıp istiyorsanız hastanede, diş hekimliği istiyorsanız muayenehanede veya kliniklerde 2-3 gün vakit geçirip kendinizi ben bu mesleği gerçekten istiyor muyum diye sorgulamanızı tavsiye ederim.

Alper Çağlayan SARRAF' 17

1 Ağustos 1989’da Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdum. İlkokul ve ortaokul eğitimimi 2003 yılında Sakarya ilköğretim okulu’nda, lise eğitimimi ise 2007 yılında Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu lisesinde tamamladıktan sonra 2008’de üniversite sınavını kazanarak Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü’nde eğitimine başladım. 3 sene mühendislik eğitimi aldıktan sonra her zaman hayalimdeki meslek olan diş hekimliğini aklımdan çıkaramadığım için bir kez daha bu hedefim doğrultusunda yürüme kararı aldım ve 2011 yılında üniversite sınavına tekrar girdim. İAÜ ile tanışmamız da bu şekilde oldu. 2011 Eylül ayında İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitimime hayalim olan hedefler doğrultusunda elverişli eğitim koşullarında yürümeye başlamıştım. 2013 yılında yoğun ders temposunun arasında arkadaşlarımla beraber 3 yıl boyunca kurucu başkanlığını yaptığım ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projelerine yer verdiğimiz ve birçok başarılı organizasyona imza attığımız fakültenin ilk öğrenci kulübü olan ‘Dişe Dokunur İşler Kulübü’nü kurduk. Farklı üniversite kulüpleri, çeşitli vakıflar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız ortak projelerle çocukların gülümsemesine, okullara kütüphane öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılmasına aracı olduk. 2014 ağustos ayında Harvard School of Dental Medicine’da gözlemci öğrenci olarak 1 ay geçirdim. 2015 ağustos ayında henüz 3.sınıfı yeni bitirdiğim dönemin ardından Estetik Diş Hekimleri Akademisi Derneği(EDAD)’nin diş hekimliği fakültesi öğrencileri ve doktora öğrencileri arasında yapmış olduğu bilimsel araştırmalar yarışmasında ‘Mandibular Kanalın Panoramik Röntgen ve Dental Volumetrik Tomografi ile Karşılaştırmalı Değerlendirmesi’ adlı araştırmam 2.lik ödülüne layık görüldü. 2015 yılının Ağustos ve eylül aylarında İAÜ Erasmus Ofisi’nin bize sağladığı erasmus staj hareketliliği kapsamında ‘Universitat Hamburg’ da gözlemci olarak 2 ay geçirdim. Bu gözlemler bana hem diş hekimliğini hem de hayatı çok farklı açılardan görme ve değerlendirme vizyonu kazandırdı. 2017 haziran ayında diş hekimliği fakültesinden mezun oldum. Ekim 2017’den beri İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı merkezi’nde ve kendi özel kliniğimde diş hekimi olarak mesleğime devam ediyorum. Öğrenciliğim boyunca 15 farklı ülke,25ten fazla şehir gördüm ve detaylı bir şekilde gezdim. Farklı diller öğrenmeye çalıştım. Çeşitli sosyal topluluklara üye oldum, çok farklı sosyo-kültürel profilden insanlarla tanışmaya ve iletişim kurmaya çalıştım. İyi iletişim kurma ve düzgün konuşma üzerine kitaplar okuyup konferanslara katıldım, hatta bazı önemli bulduğum iletişim fakültesi derslerine gizlice katılıp dersleri dinledim. Fırsat buldukça sanat spor ekonomi gibi farklı alanlarda etkinliklere ve konuşmalara da katılmaya çalıştım. Bana göre insanı belli bir yerlere getiren şartlar arasında en ön sırada o insanın vizyonu yer alır. Şans, para, network, çalışkanlık, aile desteği gibi faktörler elbette çok önemlidir ancak bunların iyi bir sonuca varabilmesi için ilk önce şartları değerlendirebilecek bir vizyonu olmalı insanın. Henüz daha alacak çok yolum var ama bir insan için hayattaki en büyük şanslardan birinin mesleğini tutkuyla yapması olduğunu düşünüyorum. Ben sevdiğim mesleğe çok farklı yolları ve zorlukları aşarak geç de olsa ulaştım. Fakülteyi 28 yaşında bitirmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki hayatta mutlu olacağınız şeyleri yapmak için hiçbir zaman geç değildir. Yeterki harekete geçin.

Tuğba BAŞAK ŞAHİN' 06

1985 İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul/Bahçelievler’de tamamladım. Ön lisans eğitimimden 2006 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Tasarım ve Basım-Yayımcılık Programı’ndan, “Yüksek Onur Öğrencisi” olarak mezun oldum. Çeşitli yayın evlerinde yerinde uygulama eğitimi, ajanslarda staj eğitimi alırken bu süreç zarfında iş hayatına eğitimim ile birlikte başlamış bulundum. Lisans eğitimimi 2011 yılında Dikey Geçiş Sınavı ile kazandığım Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden “Onur Öğrencisi” olarak tamamladım. Buradaki başarımdan dolayı Sakıp Sabancı Vakfı tarafından, Sakıp Sabancı Birincilik Başarı Ödülünü layık görüldüm. Öğrenim süresi içerisinde çeşitli sergilerde katılımcı olarak yer aldım. Lisansüstü eğitimimi 2013 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Anabilim Dalı’nda tamamladım. Öğrencilik döneminde çeşitli sergiler düzenleyerek; mezun olduktan sonra tezim üzerine konferans, seminer ve söyleşi etkinliklerim oldu. 2012 yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu, Grafik Tasarım Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktayım. İnsanların hayatlarında mutlaka bir dönüm noktası olmuştur. Benimki de İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu’na başlamam ile oldu. Çünkü burada sadece öğrenci değil, birçok alanda yetkin bir birey olma imkânı sunuldu. Öncelikle üniversitenin her türlü imkânından sizi yararlandırmak isteyen güçlü bir yönetim ve başarabilirsiniz diye gözlerinizin içine bakan dinamik bir akademik kadro sizi karşılıyor. Özellikle ön lisans öğrencilerine yönelik dikey geçiş sınavına olan yönlendirmeler ve eğitimler sayesinde sınava hazırlanmada bir adım önde oluyorsunuz. “Yerinde Uygulama” ve “Staj” olanakları ile mezun olmadan iş deneyimi kazanmış hatta işe başlamış oluyorsunuz. Size düşen sadece eğitimi bir zorunluluktan çıkarıp, onu eğlenerek öğrenme metoduna dönüştürmek.

Damla POLAT' 15

1991 doğumluyum ve İstanbul’da yaşıyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldum.  Narnia Günlükleri Müzikali ile 2018’de İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk hayatıma başladım ve 2020 yılında sezona giren “Büyüklere Masallar; Masal Masal İçinde” adlı oyunla da  halen devam etmekteyim. Şu an sahneye ek olarak özel bir Bale ve Sanat Okulunda eğitmenlik yapıyorum. Eğitim aldığım bölüm ve hocalarım konusunda şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü sanat eğitimi almak, zaten halihazırda insanı manevi olarak çok başka bir boyuta taşıyorken, bir de hocalarımın bilgi ve özverisi beni hayal ettiğimin de ötesine taşıdı. Çocukluğumdan bu yana hayalim olan mesleğime beni büyük bir özveriyle hazırladılar. Bölümüm itibariyle aldığım eğitimden memnunum. Mezun olarak benimle bağlantı kurulmasına da müteşekkirim. Bölümümün hocalarının alanlarında uzman, saygıdeğer sanatçı ve sanat kuramcıları olması, profesyonel hayatımda bana avantaj kazandırdığı kanaatindeyim. Halen 2018 yılından beri İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak görev alıyor ve oyuncu eğitmenliği yapıyorum.

Yusuf LAL’ 12

1979 Erzincan doğumluyum. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği programından 2012 yılında başarı ile mezun oldum. Üniversitemizin sağlamış olduğu erasmus programı ile Litvanya Kaunas College’ de bir dönem eğitim gördüm. Kariyer planlarımın şekillenmesinde, erasmus programının etkisi çok fazla oldu. Eğitim ve iş hayatım her zaman bir arada devam etti. Turizm sektöründe, turist rehberliği dışında, birçok alanda görev yaptım. 2018 yılı itibari ile T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İngilizce ve Litvanca kokartlı turist rehberi olarak ve Antalya Alanya bölgesinde turizm ve eğlence sektöründe, Yusufo Kelines Turizm Acenta A.Ş girişimim ile çalışma hayatıma devam ediyorum.

Fatma Gülşah DİZAR' 07

İstanbul Aydın Üniversite’si ilk öğrencilerinden, ilk mezunlarından biriyim. Üniversite eğitimime Anadolu Üniversitesi İşletme, İstanbul Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerini de ekledikten sonra İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans öğrencisi olarak devam ettim. THY Teknik şirketinde Planlama Uzmanı, Eğitim Koordinatörü, Kalite Koordinatörü gibi yaklaşık 12 yıl süren görevlerimin ardından 2019 yılı itibariyle Neuroscience şirketinde Marketing Manager görevime başladım. Kurumsal hayat ile birlikte bir girişimci olarak 2016 yılında Create The Craft şirketimi kurarak hayatın içerisinde bana keyif veren alanları işe dönüştürdüm. Create The Craft’ın TalentPolitan dergisi ile işbirliği yaptığı dönem boyunca derginin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenerek farklı alanlarda çalışma fırsatı buldum. Üniversite hayatının kişinin potansiyelini keşfettiği ve ortaya çıkarabildiği en verimli dönemlerden biri olduğunu düşünüyorum. Bunu fark eden öğrenci geleceği adına ciddi adımlar atma şansını yakalayabilmektedir. Üniversitemizin ilk yıllarında henüz okulumuzun adı bilinmezken öğrenci konseyinde, kulüpler birliğinde görev alarak çalışmış bir öğrenci olarak hem eğlenip hem de bir öğrenci olarak ciddi sorumluluklar almanın katkılarını hayatımın içinde hep gördüm. O dönemin kendime yatırım yaptığım dönemlerin başlangıcı olduğunu biliyorum. Kendime ve okuluma baktığımda kat ettiğimiz yolları görünce de haklı bir gurur yaşıyorum. Üniversitenin sunduğu tüm imkanlardan faydalanabilmek -ki bu anlamda çok şanslı olarak adledilebileceğimiz bir üniversiteye sahibiz- ve bir öğrenci olarak sorumluluklarını yerine getirmek hayata bir adım önde başlamayı sağlıyor. Sonrasında da o adımların devamı geliyor, gelmeli… Ben dünkü Gülşah değilim, yarın da bugünkü Gülşah olmayacağım. Öğrencilerimizin de öğrenciliklerini farkındalıkla yaşayabilmelerini diliyorum.

Aşkın YILMAZ' 07

15 Mart 1986 İstanbul’da doğdum. 2004 Yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu İngilizce İşletme bölümünü kazandım. İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü ilk öğrencilerindenim. Üniversitemizin yerinde uygulama merkezi, kariyerimize basamak olarak staj imkanı sunması, üniversitemiz öğrencilerine sunmuş olduğu en büyük imkanlardandır. İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezinin sağlamış olduğu olanak ile İngilizce Hazırlık sınıfı eğitimimden sonra birinci sınıftayken Siemens AŞ, İnsan Kaynakları departmanın da beş ay süre ile staj yaptım. Yine üniversitemizin öğrencilerine sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisi olan yurtdışı eğitim programına dikey geçiş yaptım. 2007 Yılında Hollanda’nın Eindhoven şehrinde Notenboom Business School İşletme Yönetimi yönetimine dikey geçiş ile devam ettim ve buradan mezun oldum. Profesyonel iş hayatıma finans sektöründe yetkili olarak başlamıştım. Aldığım terfiler sonuncu şu anda aynı finans kuruluşunda Şube Müdürü olarak on kişilik ekibim ile birlikte devam etmekteyim. Gerek eğitim, gerek profesyonel iş hayatında güzel başarılar elde etmenin en büyük etkeni, okulumuzun ve hocalarımızın sunmuş olduğu fırsatların hepsini değerlendirmemden kaynaklanmaktadır. Şu an İstanbul Aydın Üniversitesi’nde eğitimine devam eden öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, üniversitemizin ve hocalarınızın sunmuş olduğu her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleridir.

Merve Elif ŞAHNE' 15

1993 Ankara doğumluyum ortaokul ve lise öğrenimimi İstanbul da tamamladım . 2011 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi psikoloji bölümünü kazandım. Üniversite hayatım boyunca çok kıymetli ve gerçekten şu an bulunduğum yerde olmamı sağlayacak hocalarla bir arada oldum. Üniversite hayatınızda yollarınızın kesiştiği kişiler hocalarınız üniversitenizin size sağladığı imkanların meslek hayatınızda çok önemli yeri var. Üniversite yıllarım boyunca hem okulun kariyer merkezinden hem de hocalarımdan aldığım destekle önemli yerlerde staj yapma imkanım oldu. Mezun olduktan sonra (2015) öğrencilik yıllarımda gönüllü olarak çalıştığım Darülaceze kurumunda işe başladım . Darülaceze de çalışırken klinik psikoloji Yüksek lisans eğitimime başladım. Burada çalışırken yine üniversite yıllarında staj yaptığım Tav Holding den iş teklifi aldım. 3 yıldır Tav Güvenlik İnsan Kaynakları bünyesinde görev yapmaktayım. Burada çalıştığım süre zarfında hem insan kaynakları süreçlerini yürütme şansım hem de personele psikolojik destek hizmeti sağlama şansım oldu. Yüksek lisans eğitimim bittikten sonra dil eğitimi için Londra’ya gittim. Londra’ da olduğum sure de Yüksek Lisans tezimin konusu olan “Atatürk Havalimanında Yaşanan Terör Saldırısından Sonra Personelde Görülen Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu ile İlişkili Faktörler “ konulu tezim Cambridge Üniversitesi’nin düzenlediği ICPESS 2018 Venedik te yapılan uluslararası sivil havacılık kongresinde yayınlandı. Kongre de yayınlanan tüm makaleler bir kitapta bir araya getirildi. Bu gerçekten benim için paha biçilemez bir deneyimdi. Dil eğitimim bittikten sonra aynı şirkette çalışmaya devam ettim. Şu an da Tav Güvenlik şirketinde İş Geliştirme ve Ar-Ge uzmanı olarak görev yapıyorum. Meslektaşlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem her ne yaparsanız yapın severek ve sabrederek yapın. Bazen okuduğumuz bölümler bize hayatımızda çok farklı pencereler açıyor. Yeteneklerinizin ve içinizdeki heyecanın sizi istediğiniz yerlere getirmesi dileğiyle..

Senem KARADUMAN' 07

1983 İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimi Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Anadolu lisesinde 2000 yılında tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Basım Yayım Teknolojileri programından 2007 yılında mezun oldum. İkinci öğretim okumam sebebi ile gündüzleri mesleğimi icra ederken, akşamları üniversitemde derslerime katılım sağlıyordum. Uzun yıllar mezun olduğum grafik ve tasarım alanında özel şirketlerde görev aldım. Hayallerimde her zaman güzellik merkezi açma fikri bulunuyordu. 2019 yılında kurumsal hayata veda ederek bir yıl süre ile estetisyenlik eğitimi alarak, 2020 yılında Seven Beauty Care Güzellik Merkezi kurucu ortağı olarak çalışmalarımız Şişli'de başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilik yıllarımda çok daha butik bir yapıya sahipti. Kampüste sıcak bir ambians bulunuyordu. O dönemde ki arkadaşlarım ve hocalarım ile görüşmeye hala devam ediyorum. Üniversitemin, iş hayatımda ve özel yaşantımda bana katmış olduğu değerler asla yadsımam. Teorideki bilgilerin uygulamada da gösterilmesi iş hayatına adaptasyon sürecinde sorun yaşamamamız için büyük etkendi. Öğrencilik hayatım süresince hem okuyup hem de çalıştığım için üniversitemin düzenlemiş olduğu etkinlik ve seminerlere katılamadığım için üzülüyordum. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem kariyer ve sosyal anlamda üniversite bünyesinde sağlanan imkanlara ellerinden geldiği kadar katılarak, aktif bir öğrenci olmaya özen göstermelidir.

Ömer Faik ALKILIÇ' 07

1987 Samsun doğumluyum. 2003 yılında Maltepe Lisesinden mezun oldum 2007 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, İngilizce İşletme bölümünden mezun oldum. Mezuniyet sonrası üniversitemizin Notenboom Business School ile yapmış olduğu anlaşma ile lisans eğitimimi Hollanda Notenboom Business School’ dan alarak mezun oldum. 2010 - 2011 yılları arasında Londra' da eğitim ve iş hayatıma devam ettim. Hollanda’ da bulunduğumuz zaman içerisinde ve üniversitede bulunduğumuz süreç içerisinde hocalarımıza kadar her daim bizlere yardımcı olundu. Üniversitemizin bizlere sağlamış olduğu yurtdışı eğitimi ile sosyal anlamda, ve de profesyonel anlamda iş hayatına hazırlanmış oldum. 2012 yılında Türkiye'ye dönüş sonrası, alışveriş merkezi pazarlama, mülk yöneticisi ve medya sektöründe çalışma hayatıma devam ettim. Şu anda Sur Yapı pazarlama yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Üniversite yıllarımda hem çalışıp hem de eğitim hayatımı birlikte devam ettiği için planlı ve düzenli bir hayat yaşamam gerektiğini tasarlamıştım. Kariyer merkezimiz, öğrenci kulüplerimiz ile birlikte, kariyer günleri bahar şenlikleri faaliyetler hazırlayarak üniversitemizde etkin öğrenciler arasında yer aldık. Üniversitemizin bizlere sağlamış olduğu imkan ve ayrıcalıkları sonuna kadar kullanmaya çalıştık. Üniversite öğrencilik yıllarım oldukça keyifli, mutlu ve en önemlisi verimli geçti. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem sizlere sunulan imkan ve faaliyetleri sonuna kadar kullanmalarıdır.

Merve MERTCAN' 13

1993 İstanbul doğumluyum. 2010 yılında Nişantaşı Maçka Akif Tuncel Meslek Lisesini tamamladım. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programından mezun oldum. İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezinin yerinde uygulama dersi kapsamında yönlendirmiş olduğu firma ile staj sonrası çalışma hayatıma profesyonel olarak ilk adımı öğrencilik yıllarımda atmıştım. Üniversite eğitimimle birlikte iş hayatımı da bir arada götürmeye başlamıştım. Mezuniyet sonrası, "Merve Mertcan Photography" girişimimi hayata geçirdim. Bir çok sektörde 8 yıldır aralıksız olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her insanın işi ile ilgili olduğu alanlarda ilgilenmekten haz aldığı bölümler vardır, bende doğum fotoğrafçılığı çekimi anlarında, inanılmaz mutlu oluyorum. Çalışmalarıma ek olarak 2018 yılı itibari ile kendi adıma doğum fotoğrafçılığı alanında workshoplar açarak, eğitimler vermeye başladım. Sonrasında temel fotoğrafçılık, bebek fotoğrafçılığı, photoshop eğitimleri de vererek, daha geniş yelpazede hizmet vermeye başladım. 2019 yılı itibari ile doğum fotoğrafçılığı alanında kendi sergilerimi de açmaya başladım. Doğum fotoğrafçılığı sergilerimde, insanların fotoğraflarla ilgili, olumlu yada olumsuz fikirlerini beyan etmesi de, ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı oluyor. Sosyal sorumluluk projelerinde de gönüllü olarak yer alarak, 2020 yılında Ağrı Doğubeyazıt'ta bir köy okuluna yardım projesi başlatarak, 500 öğrenciye destek sağladık. Benim için hayatımın en özel anlarından biriydi. Teknolojinin hızla ilerlemesi sonucu fotoğraf, video ve animasyon alanında yeni iş alanları açıldı. Öğrenci arkadaşlarımın bu alanlarda da farklılık göstererek kariyer planlaması yapabilirler.

Uğur KADAM' 14

1990 Zonguldak doğumluyum. Liseyi Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde eğitime başladım. 2010 yılında ise eğitim hayatım devam ederken çalışmaya başladım. Yine aynı sene içerisinde faaliyetlerim paralelinde web uygulamaları geliştirmek ve kurumsal tanıtım siteleri yapmak adına Mito İnternet’i kurdum. 2014 yılında İAÜ Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra 1.5 sene boyunca Tat Gıda A.Ş. bünyesinde projede danışman olarak görev aldım. Şu anda kendi girişimim olan yolluyo’da yönetici olarak çalışıyorum. Üniversite hayatım boyunca sosyal kulüplerde faal olmam, sorumluluk alma, idari, yönetimsel ve sosyal yeteneklerimin gelişmesinde büyük rol oynadı. Bunun ile birlikte eğitim hayatında kişisel gelişimimize de destek veren eğitmenlerimiz sayesinde gerek sosyal alanlarda gerekse iş hayatında bana değer katan birçok birikim edindim. Bölümümüzde almış olduğumuz eğitim kesinlikle bizleri iş hayatına hazır hale getirdi diyebilirim. Gerek ders içerikleri gerekse derslerin uygulamalı işleniş şekilleri üniversitede okurken ve üniversite sonrasında iş hayatımda çok faydalı oldu. İAÜ’de aldığım eğitim sayesinde iş hayatımda mesleğimin detaylarının ve görevlerinin neler olduğunu daha iyi kavradım. İş hayatı ile paralel olarak almış olduğum eğitim sayesinde çalışma hayatımda karşılaştığım zorlukları, eğitimimde edindiğim bilgilerim sayesinde aşabilme fırsatlarım oldu. Halen İAÜ’de eğitim hayatına devam eden arkadaşlarımız özellikle üniversite boyunca aldıkları eğitimin kendilerinin iş hayatında fazlasıyla etkili olacağının farkında olurlarsa İAÜ’den daha verimli bir şekilde faydalanabileceklerini düşünüyorum. Hem kampüsün hem de İAÜ’nün onlara sunduğu tüm imkanları kullanmaya gayret etsinler. Daha fazlasını istesinler. Gerek kariyer anlamında gerekse sosyal anlamda üniversite bünyesinde sağlanan imkanlara ellerinden geldiği kadar katılmaya, aktif bir öğrenci olmaya özen göstersinler.

Hilal FINDIKLIOĞLU' 19

1996 yılı İstanbul doğdum. Lise eğitimimi Mehmet Baydar Anadolu Lisesi’nde tamamladım ve 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’ni kazandım. Mezun olduktan sonra kendi alanımda çeşitli seminer ve eğitimlere katılarak ek eğitim aldım ve Endüstri Mühendisliği (İngilizce) Bölümü’nden 2019 yılında onur öğrencisi olarak mezun oldum Daha sonra Prestij Optik Gözlük Sanayi Tic. ve Ltd. Şti’ de çalışmaya başladım. Böylece daha mezun olmadan 3 ay öncesinde çalışma hayatına adım attım. Yaklaşık 1 senedir bu firmada Üretim Mühendisi olarak görev alıyorum ve ekip lideriyim. Bu aşamada eğitimim boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bana çok şey kazandırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü gerek sahada, gerek proje, rapor ve toplantı ortamlarında aldığım eğitimin her basamağıyla karşılaşıyorum. Bu bağlamda eğer iş hayatında başarılı olmak isteniyorsa üniversitede alınan tüm derslerin iş hayatında karşımıza çıktığını söyleyebilirim. Çalıştığım firmada genel olarak imalat sürecinin takip edilmesi, termin tarihlerinin belirlenmesi, iş emri yönetimi, ürün bildirimlerinin tamamlanması, ürün kayıtlarının açılması ve kalite-kontrol sürecinden sorumluyum. Dolayısıyla bir eksiklik olarak hissettiğim için çalışma hayatımla beraber Beykent Üniversitesin’ de Optisyenlik eğitimime devam ediyorum.

Murat YUSUF' 14

1992 İstanbul doğumluyum. 2014 yılında İstanbul Aydin Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldum. Üniversite yılları şüphesiz kişinin kendini tanıyabileceği ve kendine bir şeyler katabileceği en verimli dönemlerden biridir. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde okuduğum dönemlerde kendi alanlarında uzman olan kişilerle tanışma ve ders alma imkânı buldum. Kariyer Merkezi’nin sağlamış olduğu yerinde uygulama ayrıcalığı ile iş dünyasını tanıma ve gözlemleme imkânım oldu. Bu da iş hayatımıza başlamadan önce gireceğimiz sektörde nelerle karşılaşacağımız konusunda deneyim sahibi olmamızı sağladı. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra TGS yer hizmetlerinde işe girdim. Ardından operasyon ve THY bilet satış ofislerinde 2018 yılına kadar çalıştım. Daha sonra “Green Card” başvurusu yaptım ve olumlu sonuçlandıktan sonra ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Francisco şehrine taşındım. Hallmark Aviation Services şirketine başvurdum ve birçok aşamayı geçtikten sonra işe başladım. Şu an bu şirketin operasyon yetkilisi olarak iş hayatıma devam etmekteyim. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem ilerleyecekleri ve hedef koydukları kariyer basamaklarını kararlılıkla sürdürmeleridir. Üniversite hayatı sadece eğitim değil, sosyal çevrelerini de şekillendirecekleri bir yaşam alanı olduğunu unutmasınlar.

Burcu Burkut ERENKUL' 13

1989 yılında İstanbul’da doğdum. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldum. Halen TRT Haber kanalında “Otoyorum” isimli bir otomobil programı sunuyorum. Aynı zamanda Anadolu Hayat Emeklilik şirketinde 1 yıldır kurumsal hizmet merkezi iletişim biriminde çalışmaktayım. 7 yaşımdan bu yana Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) lisanslı sporcusuyum. Otomobil sporlarının pek çok branşında yarıştım. Türkiye ve İstanbul şampiyonluklarım var. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin en güzel yanı çok hızlı değişen ve gelişen bir üniversite olmasıydı. Dinamik yapısı okulda özgür olmayı sağlıyordu. İAÜ’de eğitim almak, bana istediğim zaman kapısını çalabileceğim çok güzel dostluklar kazandırdı. Öte yandan aldığım eğitim, okurken de mesleğimi deneyimleme, dolayısıyla mesleki tecrübe kazanma şansı veriyordu. “Yerinde uygulama” sayesinde mesleğimi yerinde deneyimleme şansı buldum. Özellikle benim açımdan mesleğime dair bir stüdyomuzun olması orada pek çok pratik yapma imkanı bulmamız bana büyük avantajlar sağladı. İş yaşamımda daha pratik ve hızlı düşünmemi sağladı. Okulun en sevdiğim yönlerinden biri buydu. Hatta İAÜ’yü en başarılı bulduğum konu buydu diyebilirim. Halen eğitimine devam eden öğrenci arkadaşlarıma okulda geçirdikleri her anın kıymetini bilerek, olabildiğince mesleklerini deneyimlemelerini ve hocalarından sonuna kadar faydalanmalarını tavsiye ederim. Zira okulumuz, kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin arkasında duran ve buna çok fazla olanak sağlayan bir kurum. Öğretim üyelerimiz de oldukça deneyimli ve bilgilerini paylaşmaktan kaçınmayan değerli insanlar. Sonuç olarak İAÜ’de okurken ve bugün geriye dönüp baktığımda “keşke şu da olsaydı” dediğim hiçbir nokta olmadı. O kadar ki, İAÜ’de okumaktan son derece mutlu olanlardan biriyim.

Mustafa ÖZAN' 07

23.10.1976 İstanbul doğumluyum. Bakırköy Ticaret lisesinden mezun olduktan sonra bir süre eğitim hayatıma ara verdim. 1994 yılında Carousel Alışveriş Merkezi muhasebe sorumlusu olarak iş hayatıma başlangıç yaptım. İş hayatım AVM deneyimi ile baraber, alışveriş merkezi sektörü üzerine yoğunlaştım. 2018 yılı sonuna kadar Metroport alışveriş ve yaşam merkezi genel olarak görev yaptım. 2007 Yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Lojistik bölümünden mezun oldum. Üniversite yıllarımda hem çalışıp hemde eğitim hayatımı devam ettirdiğim için planlı ve düzenli bir hayat yaşamam gerektiğini tasarlamıştım. Kariyer merkezimiz, öğrenci kulüplerimiz ile birlikte, kariyer günleri bahar şenlikleri faaliyetler hazırlayarak üniversitemizde etkin öğrenciler arasında yer aldık. Üniversitemizin bizlere sağlamış olduğu imkan ve ayrıcalıkları sonuna kadar kullanmaya çalıştık. Üniversite öğrencilik yıllarım oldukça keyifli, mutlu ve en önemlisi verimli geçti. 2018 yılı ile birlikte doktora eğitimini tamamladı. Şu anda bir vakıf üniversitesinde Dr. Öğretim üyesi olarak ders vermekteyim. Öğrenci kardeşlerime tavsiyem sizlere sunulan imkan ve faaliyetleri sonuna kadar kullanın.

Uras KANMIŞ' 14

1990 Eskişehir doğumluyum. Orta ve lise eğitimimi Eskişehir’de tamamladıktan sonra 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Şubat 2015’den beri İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi Bünyesinde Mezun Yerleştirme Uzmanı olarak çalışıyorum. Aynı zamanda İnsan Kaynakları alanında yüksek lisans yapmakta ve bu alanda uzmanlaşmaktayım. Üniversite eğitimi almanın avantajlarından ve insana kattığı değerden bahsetmek isterim; üniversite oldukça genç yaşta adım attığımız ve bize farklı bir vizyon katan bir eğitim yuvasıdır. Üniversite okuyor olmak, alışılagelmişin dışına çıkmanızı ve koşulsuz destekten uzaklaşıp kendi ayaklarınız üzerinde daha sağlam durabilmenizi sağlar. Aldığım eğitim ile alakalı bir alanda çalışmıyorum fakat yaptığım iş sayesinde aslında neyi istediğimi ve hangi alanda ilerlemem gerektiğini keşfettim, kısacası kendimi keşfettim ve derhal bu alanda yüksek lisans eğitimi almaya başladım. İstanbul Aydın Üniversitesi verdiği teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerinin pratik anlamda tecrübe kazanmalarına önem veren bir kurum olması sebebiyle kişiler mezun olduktan sonra iş hayatına kolay adaptasyon sağlayabiliyor. Lisans öğrenimine devam eden arkadaşlarımızın her şeyden önce kişisel hedeflerini belirlemeleri yararlarına olacaktır. Doğru hedefi belirlemenin yanında, bu hedefin kendi yapınıza uygun olup olmadığından emin olmak da çok büyük önem taşıyor. Ayrıca belirlenen hedef ulaşılabilir ve ulaşıldıktan sonra sizi mutlu edebilir olmalı. Bunun yanında öğrenci sosyal alanda da kendini geliştirmeli. Boş zamanlarda tiyatro, sinema, konser gibi sosyal aktivitelere katılım sağlanmalıdır. Kalan zamanda mümkünse bir işte çalışılmalı ve yardım gibi gönüllü etkinliklerde katılınmalıdır. En az bir yabancı dil öğrenmek hayati önem taşıyor.

Halil ÖZDEK' 07

28.04.1985 İstanbul doğumluyum. 2007 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden, daha sonra 2019 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İktisat Yüksek Lisans bölümünden mezun oldum. Eğitim bilgilerime ek olarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi tamamlayarak şu an da İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde ve İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’de Doktora eğitimine devam etmekteyim. 7 yıldır İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) Genel Koordinatörlüğü, İstanbul Aydın Üniversitesi DGS Koordinatörlüğü, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Sayısal Mantık dersleri vermekte, ek olarak İAÜMED dergisinde editörlük görevlerime devam ettirmekteyim. Üniversite hayatım boyunca mağazalar zincirinde, mağaza yöneticiliği ve sonrasında medikal ve ilaç sektöründe sırasıyla Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgeler yöneticiliği daha sonrasında Türkiye Müdürlüğü görevlerinde bulundum. İstanbul Aydın Üniversitesinde öğrencilik yıllarım çok güzel geçti. Diğer üniversitelerin aksine bizim okulumuz da çok sıcak, samimi bir ortam vardı. Burada çok güzel ve hala devam eden iyi dostluklar edindim. Aynı şekilde çok değerli hocalar tanıma, onlardan ders alma imkanı buldum. Dolayısıyla bu birikim tabii ki kariyerimi de olumlu etkiledi. Özellikle üniversitemizdeki staj uygulamasının öğrencilere tecrübe kattığını söyleyebilirim. Çalışma hayatına hazırlık için bu stajlar çok önemli. İş hayatının nasıl bir ortam olduğunu görmüş oluyorsunuz ve böylelikle mezun olduğunuz zaman iş hayatına adaptasyonda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Üniversite hayatım süresince sürekli çalıştım, buna hafta sonları ve yaz ayları da dahil. İstanbul Aydın Üniversitesinde öğrendiğim teorik bilgileri aynı dönemde pratiğe dökme imkanı buldum. Hatta zaman buldukça yurt dışına çıkıp farklı yerleri görüp farklı kültürleri tanımaya çalıştım vizyonumu geliştirip, iş hayatında beni olumlu etkileyeceğini düşündüm ve öyle de oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi sayesinde İstanbul Aydın Üniversitesi’nde iş hayatımı devam ettiriyorum. Şu anda eğitim hayatına devam eden öğrencilere; Öğrenilmesi gereken birçok şey var. Özellikle tecrübe sahibi insanlar ile ilişki kurulması önemli. Eğer gerçekten alanınız ile ilgili kariyer planlaması yapmak istiyorsanız her anınızı dolu dolu geçirin. Eğitim, seminer ve etkinliklere mutlaka katılım sağlayın. Staj yapın. Arı misali her çiçekten bal almaya çalışın. Hayatta öğrenilen tecrübe ve bilgi birikiminin ne zaman karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. Belki de önemsemediğiniz küçük bir bilgi sizin hayatınıza yön verebilir.

Selda ÇALLI' 18

1996 İstanbul doğumluyum. 2018 yılında Fen-Edebiyat Fakülte birincisi olarak Psikoloji bölümünden mezun oldum. Öğrencilik sürecimde ulusal ve uluslarası kongrelerde çalışmalara katıldım. Okulda edindiğim bilgileri stajlarla pekiştirmek için 2. sınıftan itibaren farklı kurumlarda staj yaptım. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Apamer Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Kim Psikoloji, Fransız Lape Hastanesi, İstek Koleji, Doğa Koleji gibi kurumlarda birbirinden farklı deneyimler kazandım. Mezun olduktan sonra Doğa Koleji’nde okul öncesi ve ilkokul psikoloğu olarak göreve başladım. Psikoloji dalında çocuk üzerinde uzmanlaşabilmek amacıyla test eğitimleri ve oyun terapisi eğitimi aldım. Şu an okuldaki görevimin yanı sıra oyun terapisti olarak danışan görmekteyim.

Mahmut YAZICI' 06

1983 İstanbul doğumluyum. 2006 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu’nun Uluslararası Lojistik Programı’ndan başarı ile mezun oldum. Mezuniyetimin sonrasında ilk iş tecrübemi; 2007-2009 Ser-Den Denizcilik’te Satış Temsilcisi pozisyonunda çalışarak edindim. Daha sonra KTT Konteyner A.Ş.’ye geçerek Satış Sorumlusu olarak 2009-2011 yılları arasında görev yaptım. Tecrübelerim artınca Nmt Cape Horn Şirketi’nden gelen İthalat Müdürü ve daha sonrasında yapacağım İthalat Direktörlüğü görevleri için 2011-2016 yılları arasında bu şirkette görev yaptım. 2018 yılında ise kendi şirketim olan Giz Uluslararası Taş ve Lojistik şirketini kurdum halen lojistik faaliyetlerime kendi şirketimde devam ediyorum.

Gözde Canan TURAN' 15

1992 İstanbul doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Bostancı İlköğretim Okulu’nda liseyi ise Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında mezun olarak, İstanbul Aydın Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansımı tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aldığım hukuk eğitimin, seçkin hukuk profesörleri ve akademisyenleri tarafından almış olmamız nedeni ile mezun olduğumda iş sahasına adaptasyon sürecimiz öz güvenimiz yüksek ve bilgili bir şekilde başlamamıza etken oldu. Dolayısıyla üniversite hayatı bana ufkumu genişletmek ve farklı perspektiflerde düşünebilmek için yeni bir pencere açtı. Bu kapsamda yeniliklere açık bir insan olmamı sağladı. Ayrıca, İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi Profesyonel CV hazırlanması, staj süreci ve mezuniyet sonrası belli periyotlarla tarafıma kariyer imkânları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak tarafıma destek olmaya devam etmektedir. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak devam etmekteyim.

Cahit KESGİN’ 17

3 Mart 1991 İstanbul doğumdum ve aslen Kayseriliyim. İlk ve orta eğitim – öğretim hayatımı İstanbul Bahçelievler’de tamamladım. Lise öğrenimimi ise Tekirdağ Fen Lisesi’nde başlayarak İstanbul Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde tamamladım. 2011 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminden sonra fakültenin ilk öğrencileri olarak Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilik hayatım başlamış oldu. Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk öğrencisi olma avantajıyla birebir eğitim almış oldum. Hocalarımızın engin bilgileri ve fakültemizin sağladığı sonsuz imkânlar sayesinde çok iyi şekilde yetiştirildik. Hekimlik belki dünyanın en zor ve kutsal mesleklerinden biri fakat mezuniyet sonrası üniversitemin kattığı bilgiler ışığında bu mesleği rahatlıkla icra ediyorum. Daha mezun olmadan üniversitemiz bana iş teklifinde bulundu. Diplomamı aldıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde meslek hayatıma başlamış oldum. Üniversite bünyesinde eğitim ve gelişimim devam etti. Hocalarımın öğrencisiyken aynı çatı altında meslektaş olduk. Kariyer hayatımın üniversite bünyesinde devam etmesinden çok mutluyum. Üniversitemizin yetiştirdiği bir öğrenci olarak burada çalışma hayatıma devam ettiğim için avantajlarımı kullanıyorum. Üniversiteyle aramdaki karşılıklı güven ve sahiplenme duygusu gün geçtikçe artmaktadır. Buradan bana destek olan başta hocalarım ve çalışma arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum

Sena ALTINER' 19

1997 İstanbul doğumluyum. 2015 yılı Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi, 2019 yılı İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. Üniversite ve kampüs hayatım her zaman çok keyifliydi. Lisans eğitimime başladığımda 18'ine yeni girmiş, sosyal çevreye adapte olmaya çalışan bir kişiydim. Üniversite hayatım sürecinde sayısız arkadaşım ve birbirinden değerli hocalarım oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi PR Atölye çalışmaları kapsamında Halkla İlişkiler Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Deniz AKBULUT ile Halkla İlişkiler Sektörle Buluşuyor etkinlikleri gerçekleştirdik. Her etkinliğimizde sektörümüzden başarılı isimlerinin önerilerini, hikayelerini hatta başarısızlıklarını da dinledik. Yaz tatillerinde İAÜMED bünyesinde, çalışmalara da katılarak, her biri benim için değerli dostluklar ve tecrübeler kazandım. Üniversite hayatımın son dönemlerinde öğrencilik dönemi son bulacağı için üzülüyor, iş hayatım başlayacağı için ise mutluydum. Mezuniyet sonrası kariyer planlamalarım doğrultusunda, Oxxo’da Müşteri İlişkileri sorumlusu olarak başlayan çalışma hayatım, e-ticaret bünyesinde devam etti. İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dijital Pazarlama Yüksek Lisans programından. 2020 yılında başarıyla mezun oldum. 2021 Haziran ayı itibariyle bulunduğum e -ticaret departmanında uzman ve yönetici olarak çalışma hayatıma devam ediyorum.

Oğuzhan MEMİŞ’ 15

1991 İstanbul doğumluyum. İstanbul aydın üniversitesi 2015 mezunlarındanım. Üniversitemizde mezun olana kadar çok güzel tecrübeler ve arkadaşlıklar edindim. Üniversite hayatım boyunca 600’e yakın yazılım eğitim videosu hazırlayıp YouTube üzerinden yayınladım. Henüz üniversite 1 ‘de ilk bilişim şirketimi kurdum. Hem şirket işleri hem de üniversitemizde dersleri vermekle uğraşmak sanıldığı kadar zor olmadı. Okulumuzdaki tecrübeli hocalarımız her daim yanımızda oldular ve desteklediler. İstanbul aydın üniversitesinin bir güzel yanı ise bir derdiniz olduğunda bunu personeli, profesörü, rektörü hatta ve hatta okul başkanına kadar ulaşıp derdinizi anlatmanızdır. Eğitim hayatım boyunca bir çok kez Mustafa Aydın’ı okul içinde gezip öğrencilerin dertlerini ve sorunlarını dinlediğine şahit oldum. Okulumuzun teknolojik gelişmelere açık ve teknoloji ile iç içe bir okul olmasından dolayı iş hayatında sıkça kullanılan Apple bilgisayarı ilk defa okulumuzda kullandım. O zamana kadar bir Apple bilgisayar sahibi olacak durumum ve imkanım olmadı. Üniversitemizden 2015 yılında mezun olduktan sonra kendimi tamamen işlerime adadım. Şu anda Türkiye’nin hemen hemen her şehrine, dünyanın birçok ülkesine İstanbul ve Londra merkezli ofislerimizden yazılım ürünleri geliştirmekte ve satmaktayız. Okulumuzda okuyan ve okumak isteyen arkadaşlarıma tavsiyem hocaları ile iletişim kurmaktan ve destek almaktan çekinmemeleridir. Bu yıllarda gelişiminize yapacağınız her türlü yatırım ilerki yıllarda sizlere maddi ve manevi olarak geri dönüş sağlayacaktır. Henüz üniversitemizde okuyan veya mezun olmuş tanışamadığım arkadaşlarım ile iş hayatında tanışmayı sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Öznur TOPÇU’ 13

1990 İstanbul doğumluyum, memleketim Sivas. Pek çok desteğin yanı sıra en çok da ailemin desteği ile bugünlere geldim. Yüksek gıda mühendisi ve profesyonel yaşam koçuyum. Yüksek lisansımın bitmesinden 1 ay sonra kızım dünyaya geldi ve artık anneyim. Eğitim hayatım boyunca fen bilimlerine özellikle kimya ve biyolojiye artı bir ilgim vardı. Zaman geçmesiyle buna sağlık bilimleri de dahil olmuştu. Mesleğimi seçerken tüm ilgi alanlarımı içinde barındıran gıda mühendisliğini tercih etmek istedim. Birkaç üniversite gezmiştik. İstanbul Aydın Üniversitesinin, tercih danışma merkezinin tutumu, tanıştığımız akademisyenlerin vizyonu, okulun lisans bölümlerinin yeni yapılanıyor olması, burs imkanları, öğrenciye sunulan imkanlar, bölümün ilk mezunu olacak olmanın avantajları, yabancı dil eğitimi, ulaşım kolaylığı gibi pek çok özelliğin birleşmesi karar vermemizi kolaylaştırmıştı. Ön görüm okul büyürken biz büyüyeceğiz, biz ilerlerken üniversitemiz ilerleyecekti. Okulun kalitesi bizim kalitemiz demekti. Öyle de oldu, bölümün en tanınır tecrübeli hocaları, staj imkanları, yerinde uygulama desteği, öğrencinin etkin şekilde dinlenmesi, kalite politikaları, derslikler, laboratuvar imkanları ile özel bir bölüm eğitimi aldım. Okuldaki arkadaş çevresi de önemliydi tabi. Tüm arkadaşlarımızın aynı azimde çalışması, kendine saygısı ve sevgisi olan kişilerle iletişimde olmak, yakın arkadaşlıklar derslerdeki verimi arttırıyor ve kişisel olarak mutluluğa da neden oluyordu. Hala yakın arkadaşlarımla düzenli görüşürüm. Okulumuz ve hocalarımız bana vizyon, bakış açısı, girişimci ruhu, özgüven, bilgi, deneyim, tecrübe ve donanım kazandırdı evet fakat en yakın arkadaşlarımı da kazandırdı. Hocalarımızın ve okuldaki birimlerin yönlendirmesi hayatıma pek çok şey kattı. Yerinde uygulama merkezinin (kariyer merkezi) doğru yönlendirmesi ile staj yaptığım yerlerden güzel bağlantılar yakaladım. Mezun olduktan sonra staj yerlerimde işe girdim. Birçok proje ve ürün geliştirdim. TÜBİTAK projeleri hazırladım. Uluslararası akademik makalelerim yayımlandı. Ürünlerim yurt dışında pazara sunuldu. TİKA ile ortak çalışmalarım oldu ve yurt dışında fabrika kurulmasında benim de desteğim oldu. Pek çok zorunlu ve gönüllü staj deneyimim, yerinde uygulamalarım, öğrenciyken dönemsel çalışmalarım, part time çalışmalarım, farklı sektörler görmem, mezuniyetimden beri diplomamla kendi mesleğimi yaptığım 2 iş tecrübem, girişim ön denemem (yaşam koçuyuz) ile yaptığım tecrübe birikimlerimle gelecekteki hedefim hayalimdeki gıda üretim girişimimi gerçekleştirip aileme ithaf etmektir. Üniversiteli arkadaşlarıma tavsiyem, okurken mümkün olduğunca iş hayatında olup, farklı sektörler görmeleri, insanlarla iletişim kurmalarıdır. Kendilerini tanımaya yönelik analizler yapmalı, ne istediğini bilmeli, dersi iyi dinleyip mutlaka günlük çalışmalı, bol okumalı, iş zaman matrisi uygulamalı ve her zaman doģru dürüst ve temiz kalpli olmayı prensip edinmelidirler.

Anıl BOZKURT’ 13

1991 İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimi Güngören İzzet Ünver Lisesi'nden 2008 yılında, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, Radyo ve Televizyon programından 2013 yılında mezun oldum. Üniversitemizin düzenlemiş olduğu DGS kurslarıyla, 2015 yılında İAÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne burslu olarak dikey geçiş yaparak, 2018 yılında lisans eğitimimi tamamladım. Öğrencilik yıllarım ve mezuniyet sonrası dönemde alanım ile ilgili projelerde, yarı zamanlı ve gönüllü olarak farklı görevlerde yer aldım. 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle Publicis Groupe Ajans bünyesinde marka uzmanı olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde tanıdığım değerli hocalarıma, bana kazandırmış oldukları her bir tecrübe ve bilgi için minettarım.

Şenay SOLMAZ’ 19

İstanbul doğumluyum. Eğitim hayatımı İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul ve Amerika’da tasarım ve yabancı dil eğitimi aldım. Daha sonrasın tasarımcı olarak başladığım iş hayatımda Türkiye’nin önde gelen kurumsal firmalarında tasarım müdürlüğü pozisyonlarında çalıştım. Yurt içi ve yurtdışında tasarım konusunda çeşitli faaliyetlerde ve görevlerde bulundum. Her zaman pazarlama ile ilgili bir eğitim almak istiyordum ve oğlum doğduktan sonra kısa süreliğine ara verdiğim yoğun iş hayatımdan fırsat bulup İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu MYO’da Pazarlama eğitimi almaya karar verdim. İstanbul Aydın Üniversitesi’ne gelmeden önce hem Türkiye hem de Amerika’da eğitim hayatı olmuş bir kişi olarak; hem eğitimin kalitesi ve programı hem de ve fiziki şartların bu kadar iyi olduğu bir üniversite olması nedeniyle son derece memnun kaldım. Hatta hiç bitmesini istemediğim bir eğitim süreci geçirdim. Ayrıca belirtmek isterim ki; İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aldığımız eğitimin iş hayatında birebir karşımıza çıkan ve bizi bilgi olarak son derece donanımlı kılan bir eğitim programı olduğunu gördüm. Çünkü, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aldığım eğitimin hem teorik hem de pratik olarak iş hayatında karşılaşabileceğim olası durumları önceden görmemi sağlayarak beni daha avantajlı duruma getirdi. Şu an hem Zens tekstil firmasında Tasarım Geliştirme Müdürü pozisyonunda çalışıyorum hem de AUZEF, İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde eğitimime devam ediyorum.

Atakan GÜRE’ 07

1985 Samsun doğumluyum. İlköğretimimi Sakarya İlkokulu’nda, orta öğretimimi Samsun Huriye Süer Anadolu Lisesi’nde ve lise eğitimimi Samsun Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladım. 2004 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu İngilizce İşletme Bölümüne kayıt oldum. Bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminin ardından iki yıllık ön lisans bölümümü de başarıyla tamamlayarak 2007 yılında ‘Yüksek Onur Öğrencisi’ olarak mezun oldum. Ön Lisans eğitimim sırasında, ikinci öğretim öğrencisi olduğum için gündüzleri çalışma imkanım oluyordu, ben de yaklaşık 1,5 yıl boyunca Türkiye’ nin en büyük insan kaynakları şirketlerinden birinde part-time olarak çalıştım. 2007 yılında girmiş olduğum Dikey Geçiş Sınavı’ nda dereceye girerek başka bir üniversiteyi kazanmış olmama rağmen okulumunuz Hollanda’ nın Eindhoven şehrinde bulunan Notenboom Business School ile yapmış olduğu anlaşmayla Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu İşletme ve İktisat bölümlerinden başarıyla mezun olmuş 18 kişiyle birlikte bu programa dahil oldum. 2010 yılında lisans diplomamı Notenboom Business School’ dan alarak mezun oldum ve Türkiye’ ye döndüm. Hollanda’ da bulunduğumuz zaman içerisinde Mütevelli Heyet Başkanımız’ dan bölüm hocalarımıza kadar herkesin bir eli bizlerin üzerindeydi, her daim bizlere destek oldular. Okulumuzun bizlere sağlamış olduğu bu program sayesinde kendimi hem sosyal anlamda geliştirme imkanım oldu hem de profesyonel yaşamda kendimi iş hayatına hazırlamış oldum. 2010 – 2011 yılları arasında Serve Kırtasiye’ de satış sorumlusu olarak görev aldım. 2011- 2013 yılları arasında Tesco Kipa’ da Kiralama Uzmanı olarak göreve başladım. Tesco Kipa’ nın Türkiye’ de bulunan 35 AVM’ sinde bulunan 1000’ den fazla mağazanın kiracı ilişkilerini, yeni mağaza kiralama süreçlerini yönettim. 2014 yılında aynı şirkette Kiralama Müdürü pozisyonuna yükseldim. 2015 yılından günümüze kadar ise Apleona Real Estate şirketinde İş Geliştirme ve Kiralama Müdürü olarak görev almaktayım. Türkiye genelinde şu ana kadar 10’ dan fazla AVM açılışı gerçekleştirdim , şuanda da Türkiye’ nin çeşitli bölgelerinde yer alan 12 AVM’ nin de yönetim ve kiralama süreçlerini içerisinde yer alıyorum. Sonuç olarak İAÜ bana unutamayacağım üç yıl ve harika dostluklar kazandırdı. Unutulmamalıdır ki üniversite hayatı sadece eğitim demek değildir. Üniversite eğitim ile birlikte kendimizi sosyal anlamda da geliştirebileceğimiz kendimizle birlikte çevremize, yaşadığımız alana, ülkemize katkıda bulunmamızı sağlayan hayatımızın en güzel, en unutulmadık yıllarını geçirdiğimiz bir çatıdır.

Duygu ALUÇ’ 17

01 Mart 1983 tarihinde Istanbul’da doğdum ama aslen Sivas’lıyım. İlk ve orta ögrenimimi Gültepe İlkögretim Okulu’nda, lise eğitimimi ise 50.Yıl Çağlayan Süper Lisesi’nde tamamladım. Lise hazırlık sınıfını okuduktan sonra ailemin ekonomik durumunun yetersizliğinden dolayı satış danışmanı olarak da çalışmaya başladım. Hem çalışıp hem de lise eğitimime devam ettim. Üniversite sınavı sonucuma göre İstanbul dışında birkaç üniversiteye yerleşebilir puan almıştım. Ama şartlar gereği eğitim hayatıma nokta koymak zorunda kaldım. Bunun üzerine iş hayatında kariyer yapmak için hedefler belirledim. 2002 yılında bir çocuk giyim mağazasında satış danışmanı olarak başlayan kariyer hayatım aynı firmada müdür yardımcısı, mağaza müdürü, bölge müdürü ve genel koordinatör olarak devam etti. Çalıştığım firma kendi pazarında lider konuma geldiğinde, rakip firmalardan teklifler almaya başladım. Yaptığım görüşmelerde deneyimimin tek başına yeterli olmadığını akademik tarafımın eksik olmasının dezavantaj olduğunu gördüm. 31 yaşımda tekrar sınava hazırlandım. Yaptığım işin akademik tarafını tamamlamaya karar verdim ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu MYO, Pazarlama Programı’nda eğitim almaya başladım. Çok şanslıydım; çünkü her konuda öğrencilerine destek olan bir üniversiteniz vardı. Bu üniversitede çok değerli pazarlama bölüm başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Şule Darıcan hocam ile yollarımız kesişti. Kendisinin desteğiyle üniversite hayatına çok hızlı adapte oldum. Öyle ki 2017 yılında Pazarlama programını birincilikle bitirdim. İçimdeki hiç bitmeyen öğrenme ve başarı hissi ile Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi’ne geçiş yaptım. İş hayatımdaki deneyimlerimi İstanbul Aydin Üniversitesi’nden aldığım eğitimle birleştirince kendine daha özgüveni olan biri olarak gelen is tekliflerine profesyonel bakmaya başladım ve 15 yıllık çalıştığım firmadan ayrılarak uluslararası pazarlarda yer alan Jolanda adlı çocuk tekstil giyim firmasına geçiş yaptım. Yaklaşık 2 yıldır genel koordinatör olarak çalıştığım bu firmada, yeni pazarlar bulmak için ulusal ve uluslararası birçok fuara katılıp çalıştığım firmayı en iyi şekilde temsil ediyorum.

Serdar Fikret ARPAĞ’ 06

28.10.1983 İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul / Bahçelievler’de tamamladım. 2006 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü ilk mezunlarındanım. Üniversitemiz Kariyer Merkezi’nin sağlamış olduğu part time ve staj olanaklarını her zaman takip ettim. Üniversitemizin kulüp ve öğrenci birliklerinin bizlere sağlamış olduğu konferans ve seminerlerini katılmaktan hiçbir zaman geri kalmadım. Üniversitemiz kariyer merkezinin sağlamış olduğu yerinde uygulama imkanı ile 2004 yılında meslek hayatıma ilk adımı atmış oldum. Stajyer olarak başlamış olduğum iş yerimde yine aynı firmadan iş teklifi alarak profesyonel olarak operasyon ekibinde görev yapmaya başladım. Yabancı dilimi geliştirmek ve farklı kültürü tanıtmak amacıyla 2011 yılında İngiltere’ nin Cambridge şehrinde 1,5 yıl dil eğitimi aldım. Sonrasında kariyer olarak Hong Kong, Türkiye, Amsterdam Hollanda lojistik sektöründe yöneticilik görevlerime sırasıyla devam ettim. Şu anda Transavrasya Uluslararası Taşımacılık şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevimi devam ettirmekteyim. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem üniversitemizin sizlere sunmuş olduğu fırsatları en iyi şekilde sonuna kadar değerlendirmeleri ve en az bir yabancı dil mutlaka öğrenmeliridir.

Yağmur AYSAN’ 13

1994 İstanbul doğumluyum. 2012’de Bakırköy Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü’nü bitirdim. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü’ne birincilikle ve tam burslu olarak kayıt oldum ve sonuçta onur derecesi ile mezun oldum. İlkokul çağlarımda hedeflerim moda yönündeydi. Modaya olan ilgim bu zamana kadar değişmedi, daha da arttı. 2012 yılından itibaren farklı firmalarla ve tasarımcılarla, birçok dergi ve katalog çekimlerinde çalıştım. 2015 yılında katıldığım Dream Style-Moda Tasarım Yarışmasında finalist olarak koleksiyonumu sundum. 2016 Ekim ayında Kea-Copenhagen School of Design and Technology (Danimarka) The Charette-Urban Livebality programı kapsamında ekibim ile birlikte 1. lik ödülünü kazandım. 2018’de EİB Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanını yaşayan 10 tasarımcıdan birisi oldum. Halen moda tasarımcısı olarak çalışıyorum.

Burak UYANIK’ 14

İstanbul’da doğdum. Lise yıllarından itibaren müzik ile iç içe bir hayat yaşadı. Gitar, şan ve piyano eğitimleri aldım. Üniversite yıllarında İstanbul Aydın Üniversitesi Koro Aydın Müzikal ekibini kurdum ve 3 yıl şefliğini yürüttüm. Ekip ile birlikte Rus Konsolosluğu ” Kültür Festivali Özel Ödülü ” , Marmara Üniversitesi Kültür Festivali Başarı Plaketi, 1 kitap kap sosyal sorumluluk projesi ile Anadolu kütüphaneleri, Sergei Vasilievich Rachmaninoff, Piyano yarışması kapsamında Koro Aydın Müzikal şefi olarak davet edildik. Aldığım teklif ile Üsküdar Gençlik Akademisi Tiyatro eğitmenliği görevine getirildim. Burada kendi yazdığım ” Sen Olmasaydın ” isimli müzikal oyun 30 gösterim sürdü ve 15.000 kişiye sergilendi. Sonrasında kendi kurduğu ekibi Doğaçlama Atölyesi ile Kanal A, Tv Em, Delta Fm, Anadolu’nun Sesi Radyosu ve Karadeniz’in sesi radyosunda programlarda skeç, sunuculuk ve programcı görevini üstlendim. 2014 yılında Avcılar Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma özel Günü için yazıp, yönetip oynadığım ” Çanakkale’den Mektup Var ” isimli oyunum çok beğenildi ve birçok kez farklı şehirlerde sergilendi. 6 ay boyunca cep tiyatrosunda kendi yazıp yönettiğim aynı zamanda oynadığım ” İkilem ” isimli oyunla başlayan tiyatro macerası, büyük usta Haldun Dormen’den aldığı Müzikal tiyatro eğitimi ile sürdürdüm. Haldun Dormen tarafından yazılıp yönetilen Müzikallerden Selam oyununda yer aldım. Türkiye Spastik çocuklar vakfına kendi yazıp oynadığı ve yönettiği tek kişilik oyunu ” Suç Makinesi ” prömiyer gelirini bağışlamış, oyun gelirini bağışlayan en genç sanatçı oldum. 2012 yılında ve 2015 yılında çıkardığı deneme ve şiir tarzında kitapları büyük ilgi gördü. Son kitabım ”Defol Gel ” seçkin kitapçılarda satışta bulunmaktadır. Master eğitimine Prof. Dr. Mehmet Birkiye bölüm başkanlığında Tiyatro Yönetmenliği alanında devam etmekte aynı zamanda eğitmenlik, usta oyuncu Emin Olcay ile birlikte tiyatro çalışmalarına devam etmekteyim.

Sinem VURAL’ 07

1986 Gümüşhane doğumluyum. İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünün ilk mezunlarındanım. Mezuniyet sonrası 1,5 yıl kadar Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Dr. Mustafa Aydın’ın özel kaleminde görev yaptım. Ardından 2 yıl kadar da Londra’da özel bir şirkette çalıştım. Son 8 yıldır da Türk Hava Yolları’nda (THY) uçucu olarak görev yapıyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi, dürüstlük, eşitlik, adalet, güvenilir olma, başarı odaklılık, yeniliklere açıklık gibi değerlerimin daha da gelişmesine katkıda bulundu. Üniversite her şeyden önce insana bir vizyon katıyor. Öğrenci bunun üzerine koyarak kendi kişisel gelişimini tamamlıyor diye düşünüyorum. Öyle ki, burada aldığım eğitimin ve etik değerlerin bana kattıklarını, gerek Türkiye’de, gerekse de yurt dışında çalıştığım süre boyunca birebir yaşayarak gördüm. Özellikle üniversitemizdeki teori-pratik birliği başarımı son derece olumlu etkiledi. Yine bu dönemde İAÜ Kariyer Merkezi de sunduğu staj ve iş olanaklarıyla bizleri destekledi. O kadar ki, ben sektör değiştirene kadar Kariyer Merkezi’nden bizlere açık pozisyonlar hakkında bilgi gelirdi. Bana kalırsa halen eğitim alan İAÜ öğrencileri de bu yolu tutmalı. Öğrenciler, okulda öğretilen teorik bilgileri muhakkak okul döneminde yapılan stajlar ve kendi alanları ile ilgili part-time işlerle desteklemeliler ve iş hayatına girmeden önce muhakkak üniversitede verilen eğitimin kendilerine nasıl katkı sağlayacağının farkındalığı ile derslere katılmalılardır.

Mehmet KESTANE’ 08

1986 İstanbul doğumluyum, evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var. Çağlayan Lisesi Sosyal Bilimler bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 2 yıl üniversite sınavına hazırlandım ve aynı zamanda 3 yıl amatör tiyatroda oynadım. Okulumun İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden 2008 yılında mezun oldum. Mars Sportif (MACFit) firmasında, yaklaşık olarak 1 yıldır İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda yine okulum İstanbul Aydın Üniversitesinde, yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalışıyorum. Okula adım attığım ilk günden itibaren, hem kurum olarak hem de içinde yer alan değerli hocalarım ve yöneticileri sayesinde çok iyi bir kariyer fırsatı yakaladım. Yerinde Uygulama’ya başladığım ilk firmamdan itibaren okulumun referanslarını çok iyi kullandım. Mezun olduktan sonra da hemen her organizasyonunda yer aldım ve yaklaşık 13 yıl sonra bu kez Öğretim Görevlisi olarak tekrar geri döndüm. Bu benim için maddiyatın çok ötesinde bir durum ve zaten okuluma karşı yüksek olan maneviyatımı çok daha fazla arttırdı diyebilirim. Aldığım tüm bilgileri reel iş hayatında uygulama fırsatı buldum. Şu an kariyerimdeki 14. yılım, mesleki tüm metotları gittiğim her kuruma beraberimde götürdüm ve diğer insanları ikna ederek uygulattım. · İAÜ’de aldığım eğitim, spesifik konulara değindiği için ve bir haftalık müfredatlar şeklinde değil de, geniş kapsamlı yani dönemsel olarak verildiğinden, her detaya hakim oldum, bunu da çalışma hayatıma doğru şekilde yansıttım. Mezun olduğum günden itibaren zaten okulumdan hiç kopmadım. Geçmiş yıllarda üç kere ‘’Şimdiki Aklım Olsa’’ seminerine konuşmacı olarak katıldım. Yine iki kere bahar şenliğine katıldım. Etrafımdaki bir çok kişiye, benden küçük kardeşlerime tercihleri esnasında referans oldum, yüksek lisans konusunda koçluk yaptım ve sürekli eğitim merkezinden faydalanmalarını sağladım. Öncelikle çok fazla çalışmalarını, dersleri interaktif dinlemelerini, en az bir yabancı dili çok iyi bilmelerini, Yerinde Uygulama – Staj gibi süreçleri mutlaka reel olarak yapmalarını ve herkesle iletişimlerinin çok etkili olmasını tavsiye ederim. Bilgi bir şekilde öğrenilir ve uygulanır ancak iletişim konusu eksikse diğer her özelliğin önüne geçebiliyor. Bu yüzden en başta insani ilişkilerini üst seviyeye çekmelerini öneririm. Okuduğum dönemde ikinci öğretim öğrencisi de olduğumdan, maddi açıdan zorlanmamak adına gündüzleri yoğun tempoda çalışmak zorundaydım. Bu da haliyle kampüs ortamını çok fazla yaşayamama neden oluyordu. Şimdiki aklım olsa biraz daha düşük tempoda çalışır, okulda daha fazla vakit geçirerek sosyalleşmek isterdim. Onun dışında gerek aldığım eğitim, gerekse hayatıma olan katkılarından dolayı minnettarım.

Büşra Merve BÜYÜKÇINAR ÖZTÜRK’ 16

30 Temmuz 1994 yılında İstanbul’da doğdum. 2016 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden onur derecesi ile mezun oldum. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi, Psikoloji bölümünde yüksek lisans yapmaktayım. Mezun olduktan sonra özel bir okulda bir sene iş deneyimim oldu ardından 2017 yılı itibari ile İstek Barış İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği görevimi yerine getirmeye başladım. İlkokul zamanlarımdan bu yana oyuncaklarımı karşıma alıp ders anlatmak ile başlayan öğretmenlik isteğim halen bütün heyecanıyla sürüyor. Üniversite yılları herkes gibi hayatımın en güzel dönemlerinden biriydi. Bana birçok dost ve keyifli anılar bıraktı. 2018’in Temmuz ayında evlenirken de üniversitede kazandığım dostum nikah şahidim olarak yanı başımdaydı. Büyük bir inanç ve sevgi ile yaptığım mesleğimdeki gelişimimde üniversitedeki hocalarımın katkısı çok büyüktür. Mesleğimdeki en önemli hedefim empati yeteneği güçlü, çevresine karşı duyarlı, özgün ve özgür bireyler yetiştirmek. Yüksek lisansım doğrultusunda üniversitemin de katkıları çocuk psikolojisi alanında yapmak istediğim çalışmalardaki amacım, ancak mutlu çocukların mutlu bir gelecek inşa edebilecekleri fikridir. Halen üniversitede öğrenci olan arkadaşlarıma tavsiyem; hocalarından öğrenebilecekleri her bilgiyi dikkatle toplamaları ve birçok faaliyette görev almaları. Çünkü üniversite zamanlarımız hayatımızın en değerli anılarından birine dönüşüyor ve ardımıza bakarken gülümseyerek hatırlamak en büyük şansımız.

Orçun SOYTÜRK’ 17

1991 Kocaeli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimini İzmit’te tamamladım. İlk eğitimime Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Meslek Yüksek Okulu’nun Rafi neri ve Petrokimya Bölümü’nde okuyarak başladım. Daha sonra öğrenimini yarıda bırakıp tiyatro eğitimi için İstanbul’a geldim. Hazırlık sürecinde Rüştü Asyalı, Hakan Çimenser, Saydam Yeniay, Ali İpin, Altan Erkekli ve Tuğrul Tülek gibi isimlerden oyunculuk eğitimi alarak 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Drama ve Oyunculuk Bölümü’nü kazandım. Eğitimi sürecinde profesyonel olarak çalışmaya Dot Tiyatro’nun proje ekibinde başladım. Burada, Makas Oyunları, Kış Dönümü, İki Kişilik Yaz, Bunu Ben De Yaparım adlı oyunlarda Murat Daltaban, Tuğrul Tülek, Pınar Töre ve Serkan Salihoğlu gibi yönetmenlerle çalıştım. Lisans eğitimi boyunca Mehmet Birkiye, Münip Melih Korukçu, Sündüz Haşar, Yeşim Koçak, Ayşe Lebriz Berkem, Hasret Esra Çizmeci, Burcu Salihoğlu, Mark Levitas, Deniz Özmen ve Alparslan Karaduman gibi isimlerle çalışarak ve Everett Dixon- Meisner and Minghella, Julian Gomez- Michael Chekhov and Th eatre of Games, Shakespeare Workshop – Ali Barışık, Daniel Irizarry – BioMechanics / Dramatic Instincts, Robert Najarian – Stage Combat atölyelerine katılarak oyunculuğumu geliştirdim. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, Drama ve Oyunculuk Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun oldum. Aynı yıl Mam’art Tiyatro’nun Serkan Salihoğlu yönetimindeki “Kızgın Damdaki Kedi” adlı oyununda yönetmen yardımcılığı görevini üstlendim. 2018-2019 sezonunda ise Craft Tiyatro’da Çağ Çalışkur tarafından sahnelenen “Fotoğraf 51” adlı oyunda Ray Gosling rolünü canlandırarak ilk profesyonel oyunculuk deneyimi yaşadım. Bu rolle 23. Yapı Kredi Afi fe Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı” dalında aday gösterildim. Halen çalışmalarıma çeşitli tiyatrolarda devam etmekteyim.

Tuğçe KOÇKAT’ 13

1991 İstanbul doğumluyum. İlkokulu Prof. Dr. Muharrem Ergin İlkokulu’nda, ortaokulu Hürriyet Ortaokulu’nda, liseyi ise Sağmalcılar Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Ardından üniversite sınavlarına girerek çok istemiş olduğum İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu, Radyo ve Televizyon Programcılığı, bölümünü kazandım. 2013 yılında bölümümü başarıyla bitirdim. Ardından aynı yıl İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü kazandım ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Mütevelli Heyet Başkanlığında Yönetici Asistanı olarak çalışmaya başladım. Gösterdiğim başarıdan dolayı da 2017 yılından itibaren de Üniversitemizin kurucusu Sayın Doç. Dr. Mustafa AYDIN’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmaktayım.İstanbul Aydın Üniversitesi mensubu olarak mezun olduğum üniversitede öncelikle ülkemiz olmak üzere yetişmekte olan öğrenci arkadaşlarımıza ve mezunlarımıza hizmet etmekten ve yıllardır üniversitemiz çatısı altında görev yapmaktan gurur duyuyorum. Hayata dair bana tecrübeler kazandıran, gelişmemde her daim desteğini benden esirgemeyen, bugüne gelmemde büyük emekleri olan Sayın Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Aydın’a teşekkürü bir borç bilirim.

Emrah YAYLA’ 16

21.04.1989 Batman doğumlu olup 1991 yılında Gaziantep’e göç etmiş bir ailenin en büyük çocuğuyum. Fen Lisesini kazanıp burada bir sene okuduktan sonra özel nedenlerden ötürü Gaziantep Seçkin Kolejine geçip buradan mezun oldum ve 2007 yılında Dicle Üniversitesi İnşaat Bölümünde 2 sene okuduktan sonra hem DGS hem de üniversite sınavına yeniden hazırlandım. Her iki sınavdan da başarılı bir sonuç alarak sistemin kurbanı olmayıp kendi tercihimi kendimin yapacağı bir durum yarattım ve en büyük hayalim olan İstanbul şehrinde okumayı gerçekleştirdim. Tercihimi 2011 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nden yana kullandım. Eğitim- öğretimde etkin akademisyen kadrosu ve öğrenciyi destekleyen bursları nedeni ile yapmış olduğum bu tercihin ne kadar doğru olduğunu bugün iş hayatımda çok daha anlıyor ve gururlanıyorum. 2011 yılında Hukuk Fakültesini kazanıp üniversitede Hukuk Kulübü’nün kurucu yönetimi dâhil birçok çalışmalarda bulundum. Özellikle İAU TOG( Toplum Gönüllüleri Vakfı) kurucu koordinatörlüğünü de yaparak vakfın gerek ülke gerekse de uluslararası projelerinde çalışmalarını üniversitemize de getirerek üniversitemizin yerelde tanıtımını ve ülke içerisindeki ihtiyaç sahiplerine temas kurmasında adeta köprü vazifesini üstlendim. Böylece birçok köy okullara tadilatından kütüphane, bilim sınıfı kurulmasına kadar birçok çalışma ile ihtiyacı olan öğrencilere kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçlarına kadar tüm eksiklikler üniversitemizdeki diğer kulüplerin de desteği ile çeşitli etkinliklerle giderildi. Bunun dışında demokrasi ve insan hakları alanında birçok çalışmalara imza atıldı. Özellikle ülkemizde 2011-2016 döneminde yaşanan kaza ve doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerine tek tek ulaşılarak 40 bini aşkın öğrencinin ve üniversite yönetiminin desteğinin onlarla olduğu anlatıldı ve bu insanlara yardımcı olarak sadece eğitim öğretim değil toplumsal alanda da ihtiyaç sahiplerine desteğimizi eksik etmedik. Ayrıca üniversite içerinde mevcut Toplumsal Duyarlılık Kulübü, Müzik Kulübü vd. kulüpler ile çalışarak üniversitede birçok etkinlik düzenledik ve gerek ülkemizde gerek uluslararası platformda üniversitemizi layığı ile temsil ettik. Nihayetinde hukuk alanında da birçok etkinlik ve seminer düzenleyerek ülkede tartışma konusu olan konulara üniversite olarak ışık tuttuk. Türkiye Barolar Birliğinin desteği ile Ankara’da düzenlenen Ceza Hukuku kurgusal duruşma yarışmasında üniversitemizi temsil ederek birçok köklü üniversiteyi geçerek finallere kaldık. Çeşitli elemelerden geçip finale kalarak yapmış olduğumuz bu başarıyı taçlandırarak Türkiye 3. Sü olduk ve kendimiz ve üniversitemiz için de bir ilki gerçekleştirdik. Bu süreçte Amerika- Texas- Austinde 4 ay çalışarak yabancı dilimi geliştirdim ve farklı kültürden insan tanıyarak iş hayatına merhaba dedim. Böylece Hukuk Fakültesinden başarılı bir şekilde mezun olarak İstanbul Barosuna avukatlık başvurusunu yaparak avukat stajyerlerinin staj yapmak istediği ve adeta sıraya girdiği Av. Necip Şenel- Şenel Hukuk Bürosu’nda yaptığım mülakat sonucu stajyer olarak kabul edilerek özellikle hayal ettiğim Butik Hukuk Bürosunda 2016-2017 dönemi staj dönemimi başar ile sonuçlandırdım. İstanbul Aydın Üniversitesinde öğrendiğim teorik bilgileri aynı dönemde pratiğe dökme imkanı da buldum. Üniversite döneminde yapmış olduğum birçok çalışmalar, projeler ve başarılar bana sayısız arkadaş ve dost kazandırmıştı. Böylece çalışma hayatına hazırlık için yapmış olduğum staj dönemi dahil ülkenin bir çok şehrinde ve adliyesinde işlemler yaptım ve ülke gündemini etkileyen önemli duruşmalar dahil oldum. İş hayatının nasıl bir ortam olduğunu görüp benimseyerek kendi müvekkil portföyümü oluşturdum ve stajım sonrası avukatlık ruhsatnamemi almamla birlikte Av. Necip Şenel ile iş ortaklığı anlaşması yaparak mesleğe ilk adımımı attım. Hukuk Fakültesi sonrası birçok farklı iş alanında faaliyet gösteren şirketlerin vekillik yaparak mesleğimin ilk yıllarında hayat edemeyeceğim bir seviyeye ulaştım ve yarın için hayaller kurmaya ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorum. Bu hususta Martin Luther King’in bir sözü her zaman pusulam olmuştur. I have a dream! One Day. I Know!

Tuğçe YILMAZ’ 16

1994 İstanbul doğumluyum. 2016 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun oldum. Eğitimim boyunca Kanada ve New York’ta eğitimler aldım. TAV, Mercedes, DHMİ, Sanko Holding gibi işletmeler de staj ve part time çalışma tecrübelerim oldu. Öğrenim sürem boyunca üniversitemizin kendi öğrenci kulüpleri içerisinde yer almam, okul temsilciliği yapmam network kazanmam açısından oldukça destekleyici oldu. Derslerimizin birçoğunda hocalarımızın sektörden uzmanları derslere davet etmiş olması ve ilerleyen zamanlarda ise kulüplerimizden dolayı bizim sektörden uzmanlarla iletişime geçerek üniversitemize davet etmiş olmamız bize çok büyük tecrübeler kazandırdı. Eğitim boyunca öğrendiğimiz birçok konuyu teoride bırakmadan pratikte tecrübe edebilmemizi sağlayan hocalarımız sayesinde mezun olduktan sonraki çalışma hayatımda çok zorlandığımı söyleyemem. Ayrıca üniversitemizin sunduğu staj ve part time iş imkânlarıyla ve donanımlı bir özgeçmiş hazırlama konusunda özellikle Halil Özdek Bey’in desteklerini de asla yadsıyamam. Halen İtalyan dondurmalarının Türkiye de üretimi ve Horeca pazarına satışı ile ilgili kendi markamı kurarak girişim yolculuğumu sürdürmekte aynı zamanda sektör de bulunan birçok işletmeye pazarlama ve satış danışmanlığı vermekteyim.

Ufuk AKKAYA’ 17

İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel sanatlar Fakültesi’nin Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldum. 2011 ile 2016 yılları arasında Akyiğit Mağazacılık (Collezione), Beymen ve Mudo Tasarım Bölümü’nde da staj yapma fırsatını yakaladım. Birçok tasarım yarışmasına katıldım. 2010 yılında (KASİD) Küresel Atılım Sanayici Ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği “Genç Vizyon Moda Tasarım Yarışması”nda 1.’lik Ödülü kazandım. Haziran 2015’te “Dream Style Moda Tasarım Yarışması”nda 1.’ lik ödülü, Ekim 2015’te (İTHİB) İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği “10. Kumaş Tasarım Yarışması”nda 2’lik Ödülü, Ocak 2016’da “Junıor Show Bebek ve Çocuk Giyim Tasarım Yarışması”nda 2.’lik Ödülü ve Şubat 2016’da (TİGSAD) Tigsad İç Giyim Sanayiciler Derneği’nin düzenlediği “İç Giyim Tasarım Yarışması”nda finalist olarak koleksiyonumun sunumunu gerçekleştirdim. (EİB) Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği “11. Moda Tasarım Yarışması”nda 2.’lik Ödülü alarak yurtdışında eğitim hakkı kazandım ve İtalya, Milano’da Istituto, Marangoni‘de “Master Fashion Design Menswear” okumaktayım. Ayrıca TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) tasarımcısıyım ve farklı firmalara koleksiyonlar hazırlamaktayım.

Gizem TETİK’ 18

1994 Bursa doğumluyu. Liseyi Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi /Yenişehir/Bursa okudum. 2018 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin Psikolji Bölümü’nden onur derecesi ile mezun oldum. Ayrıca Erasmus ile bir dönem Polonya’daki University of Social Science and Humanities’te eğitim gördüm. Mezun olduktan sonra da stajyer rehber öğretmen olarak; Ataköy Anadolu Lisesi, stajyer psikolog olarak ise; Arkedia Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, T.C. Bakırköy Adalet Sarayı, Küçükçekmece Adliyesi 2. Aile Mahkemesi, (TEGV) Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Bursa Yüksek İhtisas Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde görev yaptım. Halen Avcılar Özel Haseki Koleji’nde Çocuk ve Ergen Psikoloğu olarak görev yapmaktayım ve Işık Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klinik Psikoloji Programı’nda “Çocuk ve Ergen” konusunda yüksek lisansıma devam etmekteyim.

Cihan ÇETİNKAYA’ 08

14 Mart 1984 İstanbul doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Avcılar’da, lise eğitimimi ise Fatih Pertevniyal Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Yüksek okul eğitimime Pera Güzel Sanatlar’da başlayarak sırasıyla İtalya ve Portekiz’de katıldığım kısa grafik eğitimlerinden sonra, 2008 yılında ön lisansımı İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Tasarım ve Basım-Yayın Bölümü’nde, yüksek onur belgeleriyle mezun olarak tamamladım. Üniversite yıllarımda iş hayatına atılarak çeşitli yayın evleri ve ajanslarda çalıştım. Lisans eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nde tamamladıktan sonra da yüksek lisans için Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne devam ettim. “İç Göç” üzerine hazırladığım tezimle İletişim ve Tasarım Bölümü’nden mezun oldum. Şu anda da yaklaşık 10 yıldır devam ettiğim LC Waikiki Mağazacılık şirketinde Kıdemli Grafik Tasarımcı ve Sanat Yönetmeni olarak çalışıyorum. Şirketin reklam çekimleri ve marka tasarımlarında görevler üstlenmekteyim. Bunun yanında ayrıca şirketimin Akademi biriminde iç eğitmenlik yapmakta ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Moda Tasarımı bölümünde de öğretim görevlisi olarak iş hayatımda edindiğim tecrübeleri öğrencilere aktarmaktayım. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aldığım ön lisans eğitimi sırasında, ikinci öğretim öğrencisi olmama rağmen, üniversitemizin sunduğu “tercih bursu”ndan yararlandım. Dolayısıyla gündüzleri çalışma imkanı buldum. Bu sayede hem okul ücretimi, hem de harçlığımı çıkardım. Bir bakıma hayata erken atıldım diyebilirim. Neyse ki okulda derslerimize giren hocalarımızın ilgileri ve çalışkan öğrencilere olan yardımsever tavırları, okulu başarılı şekilde bitirmemi sağladı. Öğrencilik hayatım boyunca sürekli çalışmak durumunda kaldım. Bu dönemde şunu fark ettim: İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi olmam benim iş dünyasında tercih edilen bir çalışan olmamı sağladı. Bunda üniversitemizde gördüğümüz derslerdeki sektöre dönük, iş hayatıyla uyumlu müfredat ve aldığımız eğitimle ilgili sektörlerde staj imkanının da büyük etkisi oldu. Üniversiteden mezun olur olmaz hemen İAÜ Kariyer Merkezi ile iletişime geçtim. Halen de diyaloğum devam ediyor. Sektörel gelişmeler ve iş dünyası ile ilgili ve yeni mezunlara iş imkanı için görüşmelerim de devam edecek. Geriden gelen arkadaşlarıma da okulun tüm imkanlarından faydalanmaları, mensubu olacakları sektörü iyi takip etmeleri ve okul klüp ve mezunlar derneklerine üye olmalarını tavsiye ediyorum. Zira tüm bunlar onları geleceğe hazırlayacak. Üniversite hayatımla ilgili tek pişmanlığım, devam sorunu yaşamam oldu. Mezuniyetimi etkileyecek bir devam sorunu değildi bu, ancak ikinci öğretim öğrencisi olmam hasebiyle gündüzleri çalıştığım için her gün okula devam etme imkanı bulamıyordum. Bugün geriye dönebilsem bu konuda kendimi zorlar, her gün derslerime devam ederdim.

Büşra KÖLEOĞLU’ 18

1998 yılında İstanbul’da doğdum. Lise eğitimimi Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hemşirelik Bölümünde tamamladım. 2018 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi, Elektronörofizyoloji bölümü ön lisans programından tam burslu olarak mezun oldum. İstanbul Aydın Üniversitesi düzenlemiş olduğu DGS kursları ile hazırlanarak, aynı yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda sayısal alanında Türkiye 40’ıncısı olarak İstanbul Aydın Üniversitesi, Hemşirelik Bölümüne geçiş yaptım ve eğitimime tam burslu olarak devam etmekteyim. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin gerek akademik personeli gerek sosyal ortamıyla bana birçok şey kattığını söyleyebilir. Alanında uzman akademisyenler tarafından aldığım eğitim beni mesleki anlamda oldukça geliştirdi. Bu akademik eğitim, mesleki yeterlilik dışında iş ahlakı ve iş etiği gibi çalışma hayatında da bana yol gösterecek olan birçok değer de kattı. İstanbul Aydın Üniversitesi’de aldığım eğitim süresince katıldığım laboratuvar dersleri ve zorunlu staj uygulamalarının iş yaşamında karşılaşmamın muhtemel olduğu sorunları önceden görmem ve buna çözümler üretmem konusunda avantajlar sağladığını düşünüyorum. İş hayatına başladığım ilk andan itibaren, aldığım, eğitim ve staj uygulamaları sayesinde herhangi bir adaptasyon problemi yaşamadım. Şu an da yeni yeni deneyimlediğim çalışma hayatına üniversitemin beni en iyi şekilde hazırladığını düşünüyorum. Halen, KPSS sınavında alanımda derece yaparak atandığım Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, Elektronörofizyoloji teknikeri olarak çalışmaktayım.

Baran ERDOĞAN’ 07

25 Nisan 1984 Tarihinde İstanbul Fatihte doğdum. Aslen Tunceli Hozatlıyım. Çocukluğum doğma büyüme İstanbul’un Ambarlı semtinde geçti. İlkokulu Ambarlı İlkokulu’nda, ortaokulu Güngör Tekiner Ortaokulu’nda ve Liseyi Sabancı 50.yıl İnsa lisesinde bitirdim. Akabinde üniversite sınavlarına hazırlanmak için 1 sene dershane eğitimi aldıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi Bölümü’ne, çalışma hayatına erken atıldığımdan ikinci öğretim tercih olarak kayıt oldum. Burada ilk sene İngilizce sonraki 2 sene önlisans eğitimi gördükten sonra mezun oldum. Daha sonra Eskişehir Üniversitesi İşletme Lisans bölümüne dikey geçiş yaptım ve 2 yıl sonunda mezun oldum. Şu an iş hayatına üniversitede part time çalışma imkanı yakaladığım Türkiye’nin en büyük insan kaynakları şirketlerinden biri olan Mystaff İnsan Kaynakları’nda Satınalma Müdürlüğü görevinde devam etmekteyim. İstanbul Aydın Üniversitesi’ne başladığım zaman çalışmam gerektiği bir dönemdi. Bu nedenle tercihimi İkinci Öğretim’den yana yapmıştım. Kendimiz dışında diğer okul arkadaşlarımızın da çalışıp okumaya devam etmesi kendimdeki azmi devam ettirmeyi sağladı. Okuldaki hocalarımızın da bize gerektiği yakınlık ve alakayı göstermesiyle çok güzel bir 3 yıl geçirdim diyebilirim. Okulumuzun o zamanlar çok geçmişi olmadığı halde kısa sürede ciddi şirketlerle yapmış olduğu anlaşmalar sonucu orta ve büyük ölçekli firmalarda staj yapma imkanımız vardı. Hatta bu imkanlar dahilinde çok arkadaşımız bu firmalarda kaldılar ve yönetici olarak kariyerlerine devam ediyorlar. Özellikle İstanbul Aydın Üniversitesi’nin meslek eğitimi kuvveti sayesinde okul ve iş hayatı entegrasyonunu çok iyi yönettiğini düşünüyorum. Meslek hayatına yönelik eğitimimin ciddi ve deneyimli bir öğretim görevlisi kadrosu tarafından veriliyor olması benim en büyük avantajımdı. Şu an çalışmakta olduğum şirketimle Kariyer Merkezi desteğiyle tanıştım, şimdide yakından temas halindeyim diyebilirim. Şu an firmamız ve İstanbul Aydın Üniversitesi ile part time ve full time iş imkanları konusunda ciddi iletişim halindeyiz. Kariyer Merkezi çalışmaları doğrultusunda bu etkileşimi iş hayatına başarıyla aktardığımızı düşünmekteyim. Hem çalışıp hem okumayı herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Okulumuzun çok iyi imkanları var Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu alt yapısına dayanan temelde hayata ilk adımda çok tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını bilsinler. Üniversitenin kariyer merkezi, dernekler buralardaki iletişimi hep sağlasınlar ve üye olup desteklerinin devamına yönelik çalışmalar yapsınlar. Okul zamanlarımda hiç “keşke şu olsaydı..” dediğim bir şey hatırlamıyorum. Hani derler ya acısıyla tatlısıyla 3 yılım hem iş hem arkadaşlık olarak dolu dolu geçti ve zaman geçtikçe keşke bir 3 senem daha olsaydı da yeniden okusaydım diyorum.

Hilal KARAGÖZ’ 18

1996 İstanbul doğumluyum. İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 2018 yılında mezun oldum. İAÜ’de silsilesi Yahya Kemal Beyatlı’ya dayanan çok kıymetli hocalardan dersler aldım. Yerinde Uygulama eğitimleri sırasında öğrendiklerimi uygulama, alanımda kendimi geliştirme ve iş hayatından insanlar tanıma fırsatı buldum. Yine yerinde uygulama ön koşulu dersleri aracılığıyla yapmış olduğum tarihi mekan ve müze ziyaretleri sayesinde sanat ve kültür alanındaki bilgi birikimimi arttırdım. Yabancılara Türkçe Öğretimi sertifikası alarak alanımda bir yetkinlik daha kazandım. Üniversite sadece öğrenim yeri değil aynı zamanda bir yaşam alanı, kendini keşfetme ve tanıma yeridir. Öğrenci arkadaşlara bunun farkına vararak o kapıdan girmelerini tavsiye ediyorum. Mezun olduktan sonra bir süre MEB’de ücretli öğretmen olarak görev aldım. 2020 yılı itibarıyla Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalışma hayatıma devam etmekteyim.

Yiğit Burkay ÇELİKER’ 17

18 Mart 1997 İstanbul doğumluyum Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesinden 2015 yılında, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programından 2017 yılında başarı mezun oldum. Üniversitemizin düzenlemiş olduğu DGS kursları ile Havacılık Yönetimi bölümünü kazanarak uzaktan eğitim ile lisans eğitimime devam ediyorum. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programı mezuniyetim sonrası Türk Hava Yolları’nda Kabin memuru olarak çalışma hayatıma devam ediyorum.

Betül KULALI’ 18

1995 İstanbul doğumluyum. 2013 yılında Başakşehir Anadolu Lisesinden mezun oldum. İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji bölümünden 2016 yılında başarı ile mezun oldum. Üniversitemizin düzenlemiş olduğu DGS kurslarına katılarak, 2018 yılında burslu olarak kazanmış olduğum, İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden 2021 yılında başarı ile mezun oldum. Ön lisans mezuniyetim sonrası, özel bir eğitim kurumunda ilk yardım eğitmeni olarak dersler vermeye başlamıştım. Lisans mezuniyetim ile eğitmen ve özel hasta gruplarıyla evde fizik tedavi hizmeti vererek çalışma hayatıma devam ediyorum.

Yusuf Kaya ŞAHİN’ 14

1990 İstanbul Fatih doğumluyum. Lise eğitimimi 2007 Sefaköy Lisesi’nden, 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler programından mezun oldum. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladım. İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki öğrencilik hayatım kişisel ve kariyer gelişimime katkı sağlayarak, objektif bakış açısına ve farklı perspektifler kazanmama etken oldu. Yerel yönetimler öğrencisi olmama rağmen televizyoncu kişiliğim, öğrencilik yıllarımda ortaya çıktı ve öğrencilik yıllarımda, Ntv Spor’da staja başladım. O dönem de hem Ntvspor’da staj yapıyordum hem de Meltem TV’de Avusturya, Portekiz ve Ukrayna ligi maçlarını anlatıyordum. İlk transfer teklifimi de Telegol’den almıştım. 360 TV’nin en çok bilinen programı Telegol'e üniversite öğrencisiyken merhaba demiştim. Aynı zamanda da Spor Haberlerinin sunuculuğuna getirildim. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nden mezun olduğumda yerel yönetimler mezunu olmama rağmen, Türkiye’nin en iyi spor spikerleri arasında gösteriliyordum, peş peşe ödüllerin gelmesiyle beraber kısa bir süre Aspor’da da görev aldım. TV sektöründe de Ntv Spor, 360TV, UZAY TV, Akit TV, A Spor gibi kanallarda görev aldım. Şuanda Meltem TV’de Spor Bölümü sorumlusu olarak çalışma hayatıma devam ediyorum.

Büşra TONYALI’ 15

1995 İstanbul doğumluyum. Bayrampaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2013 yılında, tam burslu olarak okuduğum İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programından 2015 yılında başarı ile mezun oldum. Tercih döneminde gezdiğim üniversitelerin içerisinde en samimi, içtenliğini yakaladığım kampüsümüzde 2 yıl boyunca hayatımın en güzel yıllarını yaşadım. Akademisyenlerimizden, arkadaşlarıma, güvenliğimizden, kantin görevlilerimize kadar bir aile ortamı içerisinde bulundum. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından açılan DGS kursu ile hazırlandığım dikey geçiş sınavında, üniversitemizin İAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans bölümünü kazandım. O dönemde hem öğretmenlik yapıp hem de üniversitedeki derslerime devam ediyordum. Son sınıfta açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi ile üniversitedeki mesleki eğitimlerimi alarak, 2019 yılında mezun oldum. Üç yıl süre ile Bayrampaşa Yahya Kemal Ortaokulu’nda Özel Eğitim Öğretmenliği görevinde bulundum. Öğretmenlik hayatım boyunca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurumdan özel eğitim alanına dair seminerlere katıldım. 2021 yılı itibariyle Pera Kampüs Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nde çalışmaya hayatıma devam ediyorum. Hayatımın uzun bir dönemine damga vuran İstanbul Aydın Üniversite’nin sizlerin hayatında da güzel anılar bırakacağına inanıyorum.

Melis ŞENOL' 17

1996 İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimi Büyükçekmece Anadolu Lisesinden 2014 yılında, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik programından 2017 yılında başarı ile mezun oldum. Üniversitemizin düzenlemiş olduğu DGS kursları ile İAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümüne burslu olarak dikey geçiş yaptım. 2019 yılında mezun olarak, mesleğim olan öğretmenliğe ilk adımımı atmıştım. Öğrencilik yıllarım ve mezuniyet sonrası dönemde, kariyer merkezimizin yerinde uygulama staj programları ile yarı zamanlı ve gönüllü bir çok projede yer alarak, kişisel ve kariyer gelişimime büyük katkı sağladım. Şu anda Beykent Uğur Koleji'nde İngilizce öğretmeni olarak çalışma hayatıma devam ediyorum.