📞 +90 444 1 428 🌍 Küçükçekmece/İstanbul
Ayça BAKIR’ 15
Ayça BAKIR' 15 1990 Bolu doğumluyum. Memleketim Kayseri, doğum yerim Bolu olmasına rağmen 29 yılı İstanbul’da yaşamış bulunmaktayım. İlkokul, ortaokul ve liseyi başarılı sayılacak seviyede bir öğrenci olarak tamamladım. Eğitim ve öğretim hayatım boyunca ailemin çok büyük destekleriyle ideallerime adım adım ilerledim. Eğitimciler konusunda da çok şanslı bir öğrenciydim. Enerjimi ve potansiyelimi hep keşfeden, her zaman arkadaş gibi yanımda olan eğitimcilerden eğitim almanın kazanılmış başarısını yaşıyorum. Üniversite hayatıma Namık Kemal Üniversitesi, Gıda Teknolojisi Bölümü’yle devam ettim. 2 yıllık meslek yüksekokulunu bitirdikten sonra bir Yemek firmasında üretim planlama biriminde çalışmaya başladım. Bir sene çalıştıktan sonra eğitim hayatının benim hayatım için bitmemesi gerektiğini düşünerek mühendisliğe hazırlanmaya başladım. 2012 yılı DGS sınavına girerek çok iyi bir puan aldım. İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’ne tam burslu olarak ilk tercihimle yerleştim. İşimi ve okulumu yaklaşık bir sene kadar birlikte devam ettirdim. Gıda Mühendisliği bölüm hocalarım ve laboratuvar eğitim koşullarımız o kadar iyiydi ki okulda ve laboratuvarda vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyordum. 2015 yılında Gıda Mühendisliği Lisans eğitimi tamamladım. Mezun olduktan sonra herkesin yaşadığı kronik iş arayış sıkıntısını yaşamadım. Bölüm Başkanımız olan Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ sayesinde iyi bir firmada çalışmaya başladım. Orada yaklaşık bir sene “Kalite Yetkilisi” olarak çalıştıktan sonra çalıştığım sektörün bana göre olmadığını düşünerek gıda dışında, gıda ambalajı sektörüne geçiş yaptım. Bir sene kadar plastik gıda ambalajları yapan bir firmada “Kalite Güvence Uzmanı” olarak çalıştıktan sonra, almış olduğum eğitimin ve bilgi birikimimin daha özgürce kullanabileceğim bir kurumda çalışmamın uygun olacağını düşündüm. Bu sıra şuan hala çalışmakta olduğum Halaman Matbaacılık firmasından güzel bir teklif aldım ve “Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü” olarak çalışmaya başladım. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programında eğitimime devam etmekteyim.